Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Απάντηση Κουτσιώρα

Published

on

Από τον Εθνικό προπονητή λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη τοποθέτηση.

Ακολουθεί η τοποθέτηση:
«Απάντηση σε ανάρτηση του κ. Θανάση Νικολάου
Σε μία περίοδο που το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αγωνιά για την πανδημία του COVID-19 και βιώνει καταστάσεις δύσκολες και πρωτόγνωρες  (που έχουν σοβαρές συνέπειες και στον αθλητισμό), προτεραιότητα μας είναι η προστασία της υγείας των μελών της οικογένειας του ελληνικού στίβου και η εκπόνηση εναλλακτικών αγωνιστικών και προπονητικών πλάνων, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα.
Δεν μπορώ, όμως,  να αφήσω χωρίς απάντηση  κείμενο του κ.  Θανάση Νικολάου,  που είναι γεμάτο ανακρίβειες, σε σχέση με την προετοιμασία των αθλητριών και αθλητών του στίβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή, μήπως βοηθήσουμε να βάλει μια τάξη στα γραπτά του.Η λίστα της Ολυμπιακής προετοιμασίας διαμορφώνεται κάθετρίμηνο, με βάση τα αιτήματα προπονητών και αθλητών. Η λίστα που αναφέρεται στο δημοσίευμα σας αφορά στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Είχε προηγηθεί μία άλλη για το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και (πριν την πανδημία) θα ακολουθούσε  και μια ακόμα για το  δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Η λίστα κάθε τριμήνου διαμορφώνεται μετά από συνεργασία προπονητών και αθλητών με τον Εθνικό Προπονητή.   Κατατίθενται  αιτήματα  αθλητών της προολυμπιακής ομάδας προς την ομοσπονδία (αιτιολογημένα και προϋπολογισμένα) για τις επιλέξιμες δαπάνες (προετοιμασίες-Αθλητικό εξοπλισμό-Αποκατάσταση και συμμετοχή σε αγώνες) τα οποία εγκρίνονται  από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και στη συνέχεια η σχετική λίστα υποβάλλεται στην ΕΠΟΠ για έγκριση.  Επειδή, μάλιστα, από τη στιγμή της έγκρισης μέχρι την εκταμίευση του σχετικού ποσού από την ΕΟΕ μεσολαβεί χρόνος (αυτές τις ημέρες εισπράχτηκαν τα χρήματα Οκτωβρίου 2019 – Μαρτίου 2020), ο ΣΕΓΑΣ έχει διευκολύνει την προετοιμασία,  καταβάλλοντας προκαταβολικά χρήματα σε αρκετούς αθλητές και προπονητές. «Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ που εμειδίασαν μόλις διάβασαν την λίστα»: Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται απαξιωτικές εκφράσεις για αθλήτριες και αθλητές. Προκαλούν μειδίαμα  τα ονόματα του Φιλιππίδη του Αναστασάκη του Καραλή του Μπανιώτη του Δουβαλίδη του Φραντζεσκάκη της Μπελιμπασάκη της Βασιλείου της Πεσιρίδου της Ντρισμπιώτη της Σκαρβέλη κ.α που είναι στην λίστα;
Τσινοπούλου: είναι στην προολυμπιακή ομάδα αιτήθηκε και εγκρίθηκε προετοιμασία μαζί με τον προπονητή της τον Δεκέμβρη. (Για να μην ξεχνιόμαστε είναι η ίδια αθλήτρια, που πριν δύο εβδομάδες ο κ. Νικολάου ασκούσε κριτική ότι κακώς ήταν εντός συναγωνισμού στους Βαλκανικούς)
Τσιάμης: είναι στην προολυμπιακή ομάδα υπάρχει αίτημα από τον αθλητή για προετοιμασία για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, το οποίο θα κατατεθεί μαζί με τα υπόλοιπα, εφ’ όσον η ΕΠΟΠ αποφασίσει να συνεχιστεί η Ολυμπιακή προετοιμασία.
Σκαρβέλης: ανήκει στην προολυμπιακή ομάδα και θα καλυφθεί όποια προετοιμασία ζητήσει να κάνει, εφ’ όσον η ΕΠΟΠ αποφασίσει να συνεχιστεί η Ολυμπιακή προετοιμασία.
Πάππας:  ήρθε στη Ελλάδα 28 Φλεβάρη και εντάχτηκε στην προολυμπιακή ομάδα.  Αναμένουμε αίτημα της ίδιας ή του προπονητή της το οποίο θα κατατεθεί στο επόμενο  τρίμηνο, εφ’ όσον η ΕΠΟΠ αποφασίσει να συνεχιστεί η Ολυμπιακή προετοιμασία.
Πριβιλέντζιο: σεβασμός κ. Νικολάου. Η Γκλόρια Πριβιλέντζιο είναι η 29η Μαραθωνοδρόμος στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα της Ντόχα.
Και κάτι ακόμα. Ο σεβασμός στις προσπάθειες  αθλητριών, αθλητών και προπονητών, αποτελεί, πιστεύω, αυτονόητη υποχρέωση όλων, και των ΜΜΕ.
Απαξιωτικές εκφράσεις και ειρωνικά σχόλια δεν μπορούν βεβαίως να θίξουν την προσωπικότητα  ανθρώπων που προσφέρουν στον ελληνικό αθλητισμό, επιτυγχάνοντας σπουδαίες επιδόσεις και μεγάλες διακρίσεις. Η χρήση τέτοιων  εκφράσεων, χαρακτηρίζει βεβαίως όσους τις υπογράφουν, και σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτη. 
Γιάννης Κουτσιώρας 
Εθνικός Προπονητής ΣΕΓΑΣ».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες