Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αποστολή Μπίντγκοτς: Οι Πολωνοί υποδέχονται τους καλύτερους της Ευρώπης

Published

on

Τις τελευταίες πινελιές στο στάδιο του Μπίντγκοτς που φέρει το όνομα του σπουδαίου Ζλιζλαφ Κρισκόβιακ, βάζουν οι Πολωνοί που είναι έτοιμοι από αύριο να αρχίζουν να υποδέχονται τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Μπίντγκοτς  Θανάσης Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Για τους Πολωνούς, ο Κρισκόβιακ είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές που έβγαλε η χώρα τους σε όλα τα σπορ. Χρυσός Ολυμπιονίκης το 1960 στη Ρώμη στα 3.000μ. στιπλ πρωταθλητής Ευρώπης δύο χρόνια νωρίτερα σε 5.000μ. και 10.000μ. Σε αυτό το στάδιο οι Πολωνοί θέλουν να κερδίσουν για πρώτη φορά τον τίτλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ομάδων. Από τότε που καθιερώθηκε ως ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων (2008), Ρωσία και Γερμανία είναι οι μόνες χώρες που το έχουν κερδίσει.
Η Ελλάδα ποτέ δεν έχει τερματίσει πάνω από την 9η θέση και αυτή τη φορά για να παραμείνει στην κατηγορία πρέπει να ολοκληρώσει 7η.

Βασικοί αντίπαλοι της Ελλάδας είναι η Τσεχία που με τον δαιμόνιο Λίμπορ Βάρανικ να κάνει πολύ δουλειά για τη χώρα του παρασκηνιακά. Οι Τσέχοι θα εμφανιστούν πολύ δυνατοί γιατι όπως και για την Εθνική, το ευρωπαϊκό των ομάδων είναι ο Νο1 στόχος της χρονιάς.
Αντίπαλη της Εθνικής είναι και η Σουηδία. Η πιο ταλαντούχα ομάδα της δεύτερης ταχύτητας της σούπερ λιγκ (και λείπουν 3 από τους καλύτερους αθλητές της) αλλά και η πιο άπειρη. Η εμπειρία θα παίξει ρόλο και ελπίζουμε οι Σουηδοί να αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων.
Η τρίτη υπολογίσιμη ομάδα είναι αυτή της Ουκρανίας. Μπορεί να είναι αποδεκατισμένη λόγω των κρουσμάτων ντόπινγκ, όμως παραμένει δυνατή ομάδα και πάντα καλή στις σκυτάλες που δίνουν διπλούς βαθμούς (να μην το ξεχνάμε).

Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει τα πολύ δυνατά της χαρτιά, Στεφανίδη, Τεντόγλου, Παπαχρήστου, την Μπελιμπασάκη που αν είναι καλά θα κάνει ρεκόρ συλλογής βαθμών αφού την κατεβάζουν σε τέσσερα αγωνισματα και τους έμπειρους και πάντα σταθερά καλούς Φιλιππίδη, Δουβαλίδη, Μπανιώτη. Από κει και πέρα, ο Αναστασάκης θα δώσει βαθμούς και όλοι οι υπόλοιποι πηγαίνουν για την υπέρβαση.
Στις αποστάσεις, θα κερδίσει το μυαλό καθώς σε αυτό το πρωτάθλημα όλοι κάνουν κούρσα τακτικής και η επίδοση της χρονιάς ή το ατομικό ρεκόρ πάει περίπατο. Όποιος ελιναι έξυπνος μπορεί να κάνει την έκπληξη. Καθοριστικό ρόλο θα παίζξουν οι σκυτάλες και εκεί θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στις αλλαγές γιατί είναι το Α και το Ω.

Ο καιρός στο Μπίντγκοτς είναι καλός. Ιδανικός για στίβο σε αντίθεση πριν δύο χρόνια στο Λιλ όπου υπήρχε ανεξήγητο κρύο. Κάνοντας μια βόλτα στην πόλη δεν αντιλμβάνεσαι ότι υπάρχουν αγώνες καθώς οι Πολωνοί μάλλον τσιγκουνεύτηκαν στο branding. To ενδιαφέρον των φιθλάθλων όμως είναι υψηλό και το στάδιο αναμένεται να γεμίσει.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/