Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Α1 γυναικών: Πρώτο σερβίς με ερωτηματικά και ενδιαφέρον

Published

on

Με νέο φορμάτ, με 14 ομάδες, με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και πάλι χωρίς τηλεοπτική στέγη, ξεκινά αύριο το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Το πρώτο πρωτάθλημα στην εποχή του κορωνοϊού (η περσινή διοργάνωση είχε διακοπεί) η ΕΟΠΕ έκρινε ότι είναι πιο ασφαλές να χωριστούν οι 14 ομάδες σε δύο ομίλους των 7 και μετά να ακολουθήσει μια δεύτερη φάση όπου θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής και θα μάθουμε ποιες δύο ομάδες θα υποβιβαστούν.

Φαβορί και φέτος ο Ολυμπιακός, αλλά με τον ανταγωνισμό να μεγαλώνει (όπως συμβαίνει την τελευταία διετία) με τις ερυθρόλευκες όμως να έχουν διατηρήσει τον βασικό τους κορμό (μοναδική απώλεια η Λαμπρούση) και να αναβαθμίζουν στον ρόλο του πρώτου προπονητή τον επί χρόνια βοηθό του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, Σπύρο Σαραντίτη.

Ο Ολυμπιακός είναι στον Β’ όμιλο μαζί με τον ΠΑΟΚ που είναι μέσα στους διεκδικητές, έχοντας αλλάξει σχεδόν όλη την ομάδα (διατήρησε τον Σλοβάκο Μάσεκ), ενώ οι άλλες δύο ομάδες που θα παλέψουν για την 3η θέση (που οδηγεί στα πλέι οφ) είναι η Θέτιδα (με τον Γιώργο Ρούση) και ο Πανναξιακός (συνεχίζει ο Οικονόμου) που επίσης έχουν αρκετές αλλαγές.

Στον Α’ όμιλο ο ΑΟ Θήρας του Κώστα Παπαδόπουλου (επαναπατρίστηκε μετά από μια διετία) κι ο ΠΑΟ του Γιώγου Δερμάτη (επέστρεψε στην Α1 μετά από πολλά χρόνια) είναι οι δύο σίγουροι για τα πλέι οφ και ψάχνουμε τον τρίτο με τη νεοφώτιστη Λαμία και τον νεανικό Άρη να δείχνουν πιο κοντά.

Αυτό πάντως που δεν φαίνεται να είναι κοντά είναι η τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος, καθώς κεντρική συμφωνία δεν υπάρχει με την Ομοσπονδία να βρίσκεται σε επαφές με την ΕΡΤ.

Προοπτική για εβδομαδιαία μετάδοση ενός αγώνα δεν υφίσταται για την Α’ φάση, όπου ίσως μεταδοθεί κάποιο ντέρμπι, ενώ για τη Β’ θα δούμε αν και ο Παναθηναϊκός έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα του στο PAO TV κι αυτό είναι ένα θέμα.

Τουλάχιστον φαίνεται ότι οι περισσότερες ομάδες (αν όχι όλες) θα προχωρήσουν σε παραγωγές live streaming των εντός έδρας αγώνων τους…

Πάντως το πραγματικό πρωτλάθλημα θα ξεκινήσει με την αλλαγή του χρόνου και το γεγονός ότι υπάρχει και χειμερινή μεταγραφική περίοδο δίνει άλλο ενδιαφέρον για πιθανές αλλαγές.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Α.Ο. Θήρας
Παναθηναϊκός Α.Ο
Α.Σ. Άρης
Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
Ηλυσιακός Α.Ο.
Α.Ο.Ν Αμαζόνες
Α.Ο. Λαμίας 2013

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Α.Σ.Π. Θέτις
Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ.
Πανναξιακός Α.Ο.Ν.
Α.Ο.Φ. Πορφύρας
Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου
Α.Ε.Κ.

Το σύστημα διεξαγωγής
Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (14 αγωνιστικές συνολικά).

Β’ φάση – Πλέι οφ
Στη Β’ φάση, οι 3 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν νέο όμιλο, χωρίς να μετρούν τα αποτελέσματα και οι βαθμοί της Α’ φάσης και θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος.

Β’ φάση – Πλέι άουτ
Με την ολοκλήρωση της Α’ φάσης, οι 4 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν νέο όμιλο και θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, όπου οι ομάδες που στην Α’ Φάση ήταν στον ίδιο όμιλο θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες στους δύο γύρους της Α’ Φάσης και ΔΕΝ θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 7 έως και 14 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η, 13η και 14η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Pre League Γυναικών).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Α’ Όμιλος – 1η αγωνιστική
Χαλκιοπούλειο 18.00: Α.Ο. Λαμίας 2013 – Α.Ο. Θήρας
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσής, Κομισάριος: Παναγής, Επόπτες: Καλαντζής, Στάικος, Γραμματεία: Καραβάνα.

Μίκρα 19.00: Α.Σ. Άρης – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δημητρίου, Κομισάριος: Μιχελινάκης, Επόπτες: Ανθυμίδης, Παπαδοπούλου Χρ., Γραμματεία: Πασπαλά.

Ιλισίων 19.00: Ηλυσιακός Α.Ο. – Α.Ο. Μαρκοπούλου
Διαιτητές: Ονόπας, Ράντσιου, Κομισάριος: Ράπτης, Επόπτες: Τσίτσικας, Σπίγγου, Γραμματεία: Χίλιου.

Ρεπό ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν..

Β’ Όμιλος – 1η αγωνιστική
Δ.Α.Κ. Ευόσμου 18.30: Α.Π.Σ. Αίας – Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Ισκάς, Μαυρίδης, Κομισάριος: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Κοτσικάρη, Βασδέκης, Γραμματεία: Σιδηρά.

Γ. Γεννηματάς 19.00: Α.Σ.Π. Θέτις – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Πρέντζας, Αντωνόπουλος, Κομισάριος: Μαυρικίδης, Επόπτες: Σταυράτη, Χατζηθωμά, Γραμματεία: Αμερικάνου.

Π. Σαλπέας 20.00: Α.Ο.Φ. Πορφύρας – Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Βελώνης, Μιχαήλογλου, Κομισάριος: Γεωργουλέας, Επόπτες: Παπαγιαννόπουλος, Ιωάννου Δ., Γραμματεία: Καλιμνίου.

Ρεπό η Α.Ο.Ν. Αμαζόνες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/