Στήριξη ΕΟΕ στο ράγκμπι

Το γεγονός ότι το ράγκμπι βρίσκεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο το 2016 «έσπρωξε» την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πάρει την απόφαση να στηρίξει τη νέα ελληνική ομοσπονδία που ιδρύθηκε.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Η ΕΟΕ ομόφωνα στη συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, αποφάσισε να προσφέρει τη στήριξή της στην ελληνική ομοσπονδία ράγκμπι και ταυτόχρονα να ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό την άρση της απόφασης με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία της και η ένταξή της στην ομοσπονδία χειροσφαίρισης. Έτσι, θα μπορεί να της δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Το σκεπτικό της ΕΟΕ είναι πως πρόκειται για ένα άθλημα που συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το 2016, δεν επιχορηγείται από το κράτος και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει για την ανάπτυξή του μία μεταβατική περίοδος ενός Ολυμπιακού κύκλου ώστε να είναι σε θέση να αναζητήσει ιδίους πόρους.

Tags

WH7-banner