Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ίλνιχ: «Χαρούμενος που ήρθα στον ΠΑΟΚ»

Published

on

Μ’ ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη έφτασε στην Θεσσαλονίκη το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του φετινού καλοκαιρού της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ο Ρώσος ακραίος Ντμίτρι Ίλνιχ θα ξεκινήσει από αύριο προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Γιούρι Φιλίποφ με τον οποίο είχε την πρώτη γνωριμία σήμερα το βράδυ, ενώ στο αεροδρόμιο πέρα από τον τιμ μάνατζερ της ομάδας Κώστα Αυγητίδη τον υποδέχθηκε και ο Ντίμα Φιλίποφ.

«Αυτά έχει η ζωή ενός αθλητή… Σήμερα είσαι κάπου και την επόμενη μέρα που ξημερώνει μια πρόταση σε φέρνει σε ένα άλλο μέρος. Έτσι έγινε και με μένα. Όταν ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ συζήτησα με την οικογένεια μου, συζήτησα φυσικά και με τον κόουτς κι από τη στιγμή που και η ομάδα είχε υψηλούς στόχους νομίζω ότι η απόφαση μου ήταν σχετικά εύκολη», ήταν τα πρώτα του λόγια γι’ αυτή τη νέα σελίδα στην καριέρα του με τον ίδιο να δηλώνει ανυπόμονος για την έναρξη της σεζόν.

«Ξέρω ότι στο παρελθόν το ελληνικό πρωτάθλημα προσέλκυε σπουδαίους αθλητές και ήταν από τα κορυφαία στην Ευρώπη, ενώ γίνεται μια προσπάθεια και τώρα προκειμένου να ανέβει το επίπεδο. Σίγουρα όμως παραμένει το ίδιο έντονο το πάθος των φιλάθλων και επειδή έχω δει πολλά βίντεο από την ατμόσφαιρα ειλικρινά περιμένω πως και πως να το ζήσω από κοντά».

Όσον αφορά στο ερώτημα ποιο είναι το κίνητρο για έναν αθλητή που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του να συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο, η απάντηση του ξεκάθαρη: «Ο αθλητισμός και ειδικά το βόλεϊ είναι στο αίμα μου… Ζω για να παίζω, είναι αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο και πραγματικά τρελαίνομαι να είμαι στο γήπεδο».

Λίγο μετά την άφιξη του πάντως τον περίμενε και μια νέα έκπληξη. Τηλεφωνική αυτή τη φορά… Αν και έχουν περάσει 10 χρόνια από την συνύπαρξη τους στην Μπελογκόριε ο Βασίλης Κουρνέτας κι ο Ντμίτρι Ίλνιχ ήταν και παραμένουν καλοί φίλοι με τον Ρώσο να αποθεώνει τον παλαίμαχο πλέον πασαδόρο: «Πάντα θα λέω τα καλύτερα για τον Βασίλη και πάντα θα τον θυμάμαι με αγάπη. Πέρα από φοβερός πασαδόρος είναι καταπληκτικός άνθρωπος και θα χαρώ που θα τον ξαναδώ».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/