Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Όσα λένε στην Πάτρα για το χάσμα με τη ΔΕΜΑ

Published

on

Στις διαφωνίες με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων για τους χειρισμούς τους σε τρεις διαγωνισμούς αποδίδουν από την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Πάτρα 2019» το χάσμα που δημιουργήθηκε και οδήγησε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην απόφαση για διορισμό νέων μελών.

τουΣταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Σύμφωνα με όσα ακούγονται στα στέκια της αχαϊκής πρωτεύουσας το πρώτο αγκάθι αφορούσε στην άμμο που απαιτεί η διοργάνωση. Ο αρχικός διαγωνισμός είχε κόστος 255.000 ευρώ και οι προδιαγραφές καθιστούσαν επιβεβλημένη την παραλαβή από την Αίγυπτο. Εν τέλει με μία μικρή διαφοροποίηση στους όρους του διαγωνισμού, η λύση δόθηκε από το Αγρίνιο. Και ήταν φθηνότερη κατά 102.000 ευρώ, διότι κόστισε 152.000 ευρώ.

Από ‘κει και πέρα, στην Πάτρα έλεγαν ότι η ΔΕΜΑ αντέδρασε στους διαγωνισμούς των Ψηφιακών Εκτυπώσεων και για τα Ρούχα. Στην πρώτη περίπτωση είχε προβλεφθεί ποσό 248.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη 164.000 ευρώ. 

Στην ανακοίνωση της ΔΕΜΑ, ωστόσο, δεν έγινε η παραμικρή νύξη για τις δύο εκκρεμότητες που προαναφέραμε. Αντίθετα, υπογραμμίστηκε το ζήτημα της άμμου με την ανάγκη να παραλειφθεί εντός της εβδομάδας και, βέβαια, υπήρξαν αναφορές στις Μεταφορές και την Ασφάλεια. Με το κόστος για τον έναν τομέα να ανέρχεται στα 300.000 ευρώ και για τον δεύτερο στα 500.000 ευρώ. Οπότε μένει να δούμε τι θα προκύψει από τη νέα Οργανωτική Επιτροπή, διότι ακούγονται ήδη πολλά. Όπως για παράδειγμα η απόφαση να πουληθεί η άμμος μετά από τη λήξη των αγώνων αν και υπήρχε μία καταρχήν συμφωνία να δοθεί στον δήμο Πατρέων, ενώ γεννήθηκε και ζήτημα για τις κερκίδες, οι οποίες επρόκειτο να ενοικιαστούν, αλλά ακούγεται πώς πρόθεση είναι πλέον η αγορά τους με τη σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού Αθλητισμού. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/