Connect with us

TOKYO 2020

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ: Ιστορικός θρίαμβος ΗΠΑ και Κίραλι στον τελικό των γυναικών

Published

on

Τελικά στο Τόκιο γράφτηκε ιστορία γενικά στο βόλεϊ καθώς μετά το πρώτο χρυσό της Γαλλίας σε επίπεδο ανδρών ήρθε και το παρθενικό χρυσό των ΗΠΑ σε επίπεδο γυναικών με τον Κατς Κίραλι να μεγαλώνει τον μύθο του.

Ο μοναδικός αθλητής που έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες τόσο στη σάλα όσο και στο μπιτς, τώρα πρόσθεσε κι ένα τρίτο χρυσό στη συλλογή του αυτή τη φορά ως προπονητής. Ο Κίραλι μαζί με ην Κινέζα Λανγκ Πινγκ είναι οι μοναδικοί που έχουν κατακτήσει μετάλλιο στη σάλα τόσο ως αθλητές όσο και ως προπονητές, απλά ο Αμερικανός έχει το επιπλέον χρυσό του μπιτς.

Στον τελικό η Βραζιλία ουσιαστικά αντιστάθηκε στο πρώτο μισό του πρώτου σετ (15-14), αλλά εκεί τα σερβίς της Ακινραντέβο έστειλαν το σκορ στο 19-14 κι εκεί τελείωσαν όλα. Οι Ντρους, Λάρσον, Μπάρτς-Χέικλι ήταν εξαιρετικές και με εξαίρεση ένα σημείο του β’ σετ που το 20-11 έγινε 20-16 οι ΗΠΑ δεν κινδύνευσαν ποτέ.

Κι η κατάρρευση της Βραζιλίας ήταν εκκωφαντική στο γ’ σετ όταν το 7-7 έγινε 13-7 για να τελειώσουν όλα.

Το χάλκινο στη Σερβία


Στην 3η θέση (ενώ στο Ρίο ήταν 2η) η Σερβία που κέρδισε πολύ εύκολα στον αγώνα για θέσεις 3-4 την Κορέα με 3-0 (25-18, 25-15, 25-15) χάρις στους 33 πόντους της Μπόσκοβιτς (25 επιθέσες, 6 άσοι, 2 μπλοκ).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/