Connect with us

EDITORIAL

Απάντηση στον Βασίλη Σεβαστή

Published

on

Τελικά σε αυτή τη ζωή οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Όχι πώς περίμενα τον Βασίλη Σεβαστή για να το αντιληφθώ.

τουΣταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Όταν, όμως, όταν διαπιστώνεις ότι ακόμα και ένας 70χρονος, με πολυετή παρουσία στον δημόσιο βίο, στην αποτύπωση των σκέψεών του και των συναισθημάτων του, καταφεύγει σε ακραίες εκφράσεις, ε, τότε επιβεβαιώνεις πώς έχει χαθεί εντελώς το νόημα των λέξεων. Ίσως η απάντηση να κρύβεται σε μία παλαιότερη δήλωση του Σεβαστή ότι δυστυχώς δεν διάβαζε, διότι όλο έγραφε. Από την άλλη πλευρά, ίσως να ήταν καλύτερα να διάβαζε παρά να έγραφε. Θα ήταν λιγότερο επικίνδυνο για τον ίδιο, αλλά και για την ελευθεροτυπία. 

Η απάντηση του Σεβαστή στο ρεπορτάζ για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διερεύνησε την υπόθεση του «Αθήνα ‘97» είναι γεμάτη από χαρακτηρισμούς. Από αναφορές σε «κοινούς συκοφάντες» έως επισημάνσεις για «αμάσητες, ανακρίβειες και συκοφαντίες». 

Άραγε, ο Βασίλης Σεβαστής έχει διαβάσει το κείμενο που έστειλε στο Sportsfeed; Έχει αντιληφθεί τι έγραψε; Αν, ναι, προφανώς μπορεί να μας απαντήσει πώς «κατακρεουργείται η υπεύθυνη και αντικειμενική δημοσιογραφία και αποθεώνεται η παραπληροφόρηση και η συκοφαντία»; Ποιος τον συκοφάντησε και με ποιον τρόπο; Επειδή γράψαμε ότι αθωώθηκαν όσοι πριν από τρία χρόνια είχαν βρεθεί σε δύσκολη θέση και καλούνταν να πληρώσουν από την τσέπη τους; Μα, ο ίδιος ομολογεί στην υποτιθέμενη καταγγελία του ότι υπήρξαν όλα όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ. Ποιο στοιχείο παραβλέφθηκε και ποιο αλλοιώθηκε;

Στα 70 χρόνια του προφανώς αντιλαμβάνεται ότι έχει το βάρος για την απόδειξη των ισχυρισμών του. Ότι οφείλει να παραθέσει στοιχεία. Διότι μέχρι να το πράξει, θα καταλήγουμε κι εμείς, αλλά και όλοι οι πολίτες σε ένα απλό συμπέρασμα: πώς ενοχλήθηκε επειδή η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουλίου, ημέρα που ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας και πήρε το χρίσμα για τη θέση του υφυπουργού αθλητισμού ο Λευτέρης Αυγενάκης. «Ο χρόνος δε που επιλέχτηκε γι’ αυτό δεν είναι ουδέτερος και ο χώρος – δίπλα στο ρεπορτάζ για τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού – επίσης. Οι σκοπιμότητες είναι προφανείς», ανέφερε ο Σεβαστής. 

Άραγε, όλοι όσοι αναπαρήγαγαν το ίδιο ρεπορτάζ ήθελαν να τον συκοφαντήσουν; Έβαλαν το θέμα δίπλα στον νέο υφυπουργό Αθλητισμού; Διότι όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί, υπήρξαν πολλές ιστοσελίδες που έγραψαν τα ίδια στοιχεία με αναφορά στην πηγή του ρεπορτάζ. Άραγε, όλοι ήθελαν να συκοφαντήσουν τον Σεβαστή; Όλοι κατακρεούργησαν τη δημοσιογραφία; Όλοι έχουν «πολυσχιδείς δραστηριότητες»; Δύσκολες απαντήσεις για τον κύριο Σεβαστή, από τον οποίο περιμένουμε τουλάχιστον μία έγγραφη συγνώμη. Ανάλογη με τους χαρακτηρισμούς που μας απέδωσε. Για τα υπόλοιπα έχουμε καιρό να τα πούμε.

Υ.Γ: Στα 25 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, κίνητρο δεν μου έχει αποδώσει κάποιος με εξαίρεση τον Βασίλη Γκαγκάτση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/