Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αποστολή Γκουανγκτζού 2019: Έτοιμος για το μετάλλιο ο Χρήστου

Published

on

Τελευταία μέρα αύριο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμησης της Γκουάνγκτζού και υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα πολύ έντονο, με τον Απόστολο Χρήστου να πέφτει στον τελικό των 50μ. ύπτιο.

Γκουανγκτζού   Θανάσης Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα σήμερα έδειξε ότι διαθέτει τεράστια ψυχικά αποθέματα. Δεν κατάφερε το βασικό του στόχο στα 100μ. ύπτιο, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 200αρι και στην κούρσα που δεν επιτρέπονται λάθη, πρόλαβε να τα διορθώσει και να περάσει τελικό με ατομικό ρεκόρ. Αν μη τί άλλο, ο Χρήστου είναι ήδη κερδισμένος. Όμως…
Όταν παρακολουθείς το 50αρι στο ύπτιο και βλέπεις στις 5 χεριές, έναν κολυμβητή να βρίσκεται μισό σώμα πίσω από τον Εβγκένι Ριλόφ, γνωρίζοντας ότι ενδεχομένως η ψυχολογία του να μην είναι στα καλύτερα της και ξαφνικά τον βλέπεις να κάνει τρομερό δεύτερο 25αρι και να παίρνει πρόκριση στον τελικό, του βγάζεις το καπέλο. Σήμερα ο Χρήστου με το προβληματικό πρώτο 25αρι κάνοντας λίγο βαθιά εκκίνηση και όχι καλή έξοδο από το νερό, κολυμπησε 24.86 καταρρίπτοντας το 24.88 που είχε ως ατομικό. Όπως φάνηκε έχει καλό ντόλφιν και όταν οι υπόλοιποι κρατούσαν το τέμπο ή έριχναν ταχύτητα αυτός είχε να δώσει έστω και αν στο τελείωμα δεν του βγήκε η χεριά όπως ήθελε στον τερματισμό. Αυτό σημαίνει ότι με καλύτερη έξοδο και χεριά στο τέλος θα είχε κάνει 24.6 το οποίο είναι… μετάλλιο. Και αυτό γιατί θα έπαιρνε το ρεκόρ του Άρη Γρηγοριάδη (24.77) από το 2009 με τα μαγιό τεχνολογίας. Επαναλαμβάνoυμε, το ρεκόρ ενός παγκόσμιου πρωταθλητή. Αυτό και αν είναι μετάλλιο για τον Χρήστου.

Στον αυριανό τελικό στις 14:02 ώρα Ελλάδας (20:02 τοπική) θα αγωνιστεί μόνο ένας από τους φιναλίστ του 2017. Ο Κινέζος Τζιάγιου Ξου ο οποίος μάλιστα θα κολυμπήσει δίπλα στον Χρήστου στη διαδρομή Νο7 με τον Έλληνα κολυμβητή στο Νο8 δίπλα στα… πλακάκια που λένε (αν και έχει άλλη μια διαδρομή της Νο9). «Είναι ένας τελικός και όλα είναι ανοιχτά. Νιώθω καλά και μπορώ να κολυμπήσω και πιο γρήγορα. Η σημερινή κούρσα πήγε όπως τη σχεδιασαμε μόνο στον τερματισμό δε μου βγήκαν οι χεριές ακριβώς. Αν αύριο γίνουν όλα σωστά θα κολυμπήσω λίγο πιο κάτω. Είναι στις δυνατότητες μου. Δεν τα κατάφερα στο 100αρι να κάνω το ρεκόρ και να πάρω πρόκριση στον τελικό, πέτυχα το ήμιση στο 50αρι. Αύριο θα δούμε και για το ρεκόρ» τόνισε ο Χρήστου στη μεικτή ζώνη, με την ψυχολογία του εμφανώς διαφορετική προς το καλύτερο, συγκριτικά με όλη την προηγούμενη εβδομάδα.


Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/