Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Αποστολή Γκουανγκτζού 2019: Ξεκινά η Εθνική των ανδρών

Published

on

Μετά την ομάδα πόλο των γυναικών και αυτή της Εθνικής των ανδρών ξεκινά την προσπάθεια της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκτζού.

Γκουανγκτζού Θανάσης Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Και αν οι γυναίκες ξεκίνησαν κατευθείαν με τελικό για τους άνδρες είναι διαφορετικά. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που είναι σε όμιλο «φωτιά» με Σερβία και Μαυροβούνιο, θα ξεκινήσει στις 03:50 ώρα Ελλάδας το τουρνουά κόντρα στην πολύ αδύναμη Νότια Κορέα. Η διοργανώτρια χώρα δε φημίζεται για τις ικανότητες της στην υδατοσφαίριση και αυτό φάνηκε και από το 64-0 των γυναικείων ομάδων Ουγγαρία – Νότια Κορέα.

Πριν από την αναμέτρηση της Εθνικής, θα προηγηθει το Σερβία – Μαυροβούνιο (02:30) με το αποτέλεσμα να ενδιαφέρει άμεσα την ελληνική ομάδα που βρίσκεται στον ίδιο όμιλο.

Στην προηγούμενη διοργάνωση το 2017 στη Βουδαπέστη, η Εθνική ανδρών είχε κάνει εξαιρετικό τουρνουά και έχασε την πρόκριση στον τελικό (ίσως και άδικα) από τη διοργανώτρια Ουγγαρία. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ολοκλήρωσε τελικά στην 4η θέση που είναι επιτυχία, όχι όμως για τους ίδιους τους παίκτες της Εθνικής που ήθελαν (και άξιζαν) τον τελικό.

Στην Γουανγκτζού το διακύβευμα για την Εθνική είναι διπλό. Εκτός από το μετάλλιο, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου θέλουν να ξεμπερδεύουν και με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν η Εθνική ομάδα ξεπεράσει τα εμπόδια Σερβίας και Μαυροβουνίου και ολοκληρώσει στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου, τότε αποφεύγει τα χιαστί και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια που θα προκύψει από το ζευγάρι μεταξύ της 2ης του τρίτου ομίλου (Ισπανία ή Ουγγαρία) και της τρίτης του τρίτου (Βραζιλία ή Ιαπωνία).

Αν η Εθνική πάει ως δεύτερη στα χιαστί τότε θα παίξει με την τρίτη του δευτέρου ομίλου (Αυστραλία ή ΗΠΑ) και αν πάει ως τρίτη τότε θα παίξει με τη δεύτερη του δεύτερου ομίλου (Αυστραλία ή ΗΠΑ). Στο πρώτο σενάριο, αν περάσει από τα χιαστί τότε θα παίξει με Ισπανία ή Ουγγαρία ενώ στο δεύτερο σενάριο με την Ιταλία που δύσκολα θα χάσει την πρωτιά στον 4ο όμιλο

Τα πράγματα σίγουρα δεν ειναι εύκολα για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που όμως μας έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι φτιαγμένη για τα μεγάλα τουρνουά.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/