Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αποστολή Γκουανγκτζού 2019: Πίτι, Τίτμους και εξαιρετικοί Γκολομέεβ – Ντουντουνάκη

Published

on

Η πρώτη μέρα της κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκτζού ήταν χορταστική. Εξαιρετικές επιδόσεις, ανατροπές και πολύ καλή εμφάνιση από τους Έλληνες και στο απογευματινό πρόγραμμα.

Γκουανγκτζού   Θανάσης Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Στα του πρωινού προγράμματος αναφερθήκαμε αναλυτικά (διαβάστε εδώ) και μείναμε εντυπωσιασμένοι τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους κολυμβητές. Το απογευματινό πρόγραμμα ήταν εξίσου χορταστικό αλλά και… διαστημικό.

  • Πρώτα από όλα όσον αφορά στους Έλληνες, στα ημιτελικά των 50μ. πεταλούδας των ανδρών, ο Κριστιάν Γκολομέεβ κολύμπησε καλά, όμως κάποια τεχνικά λαθάκια, στην εκκίνηση, στην έξοδο από το νερό και στον τερματισμό, του κόστισαν μια θέση στον τελικό που την ήθελε. Το 23.29 θα μπορούσε να πάει πιο κάτω για τον Γκολομέεβ που έχει ρεκόρ (και πανελλήνιο) 23.19. Ο τελικός έκλεισε στο 23.21. Κριστιάν Γκολομέεβ: «Ήταν μια καλή κούρσα αλλά αυτό είναι το 50αρι. Έκανα ένα λάθος, λίγο δε μου βγήκε η έξοδος σωστά και ο τερματισμός μου έκατσε κοντά. Θα μπορούσα καλύτερα αλλά δε βγήκε. Ήθελα να μπω στον τελικό αλλά δεν πειράζει. Πάμε τώρα για το 50αρι στο ελεύθερο».
  • Στον ημιτελικό των 100μ. πεταλούδας των γυναικών, η Άννα Ντουντουνάκη κολύμπησε με άδειο το… ντεπόζιτο. Έμεινε από δυνάμεις, αποτέλεσμα της ελλειπούς προετοιμασίας αλλά παρ’ ολ’ αυτά κατέβηκε πάλι τα 58 δευτερόλεπτα κάνοντας 57.99. Σίγουρα μπορεί καλύτερα, σίγουρα θα τα καταφέρει σύντομα. Άννα Ντουντουνάκη: «Δεν είμαι σίγουρη ότι η προπόνηση που έχω κάνει είναι αρκετή για να κάνω πολλές κούρσες. Ενώ έχω κάτι ότι καλύτερο μπορούσα στις προπονήσεις, δεν είναι το ίδιο να προπονείσαι σε 25αρα πισίνα. Δεν ήταν άσχημη η κούρσα μου, αλλά εγώ ξέρω ότι στο τέλος δεν είχα δυνάμεις για να πάω πιο γρήγορα. Ήταν πολύ δύσκολο να περάσω στον τελικό με το 57.10 που έκλεισε η οκτάδα. Αυτό σημαίνει πως αν του χρόνου θέλω να είμαι πιο ανταγωνιστική θα πρέπει να γίνω και εγώ πιο γρήγορη και ελπίζω να τα καταφέρω. Θέλω όμως να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προπονητή μου κύριο Τάσο (Καράμπελα) και το γυμναστή μου κύριο Λάζαρο (Αβίντογλου) που με έχουν βοηθήσει πολύ ακόμα και από απόσταση».

  • Η επίδοση της ημέρας ανήκει στον Άνταμ Πίτι που κολύμπησε το 100αρι στο πρόσθιο σε επίδοση του… 2029! Ο Βρετανός έγινε ο πρώτος που κατέβηκε τα 57 δευτερόλεπτα κολυμπώντας σε 56.88 για να διαλύσει το δικό του 57.10. Ο αμέσως επόμενος, ήταν ο Κινέζος Ζίμπεϊ Γιαν που έκανε ρεκόρ Ασίας με 58.67. Επίσης να πούμε ότι δεν υπάρχει άλλος που να έχει κατέβει ποτέ τα 58 δευτερόλεπτα.
  • Το αποτέλεσμα της ημέρας ήταν η ήττα της Κέιτι Λεντέκι από την Αριάρνε Τίτμους. Για τους γνώστες δεν είναι και τόσο μεγάλη η έκπληξη καθώς η Αυστραλή εξελίσεται διαρκώς. Το μέγεθος της έκπληξης αφορά στο γεγονός πως η Λεντέκι δεν είχε χάσει ποτέ στο 400αρι ελεύθερο σε μεγάλη διοργάνωση. Η Τίτμους έκανε 3:58.97 (ρεκόρ Ωκεανίας) και η Λεντέκι 3:59.97. Για την Αυστραλία αυτό ήταν το πρώτο χρυσό στο αγώνισμα από το 1978 όταν το είχε κερδίσει η Τρέισι Γουίκαμ.
  • Με χιλιάδες θεατές στο πλευρό του, ο Σουν Γιανγκ έγινε ο πρώτος στην ιστορία με τέσσερις τίτλους στα 400μ. ελεύθερο. Επίσης έγινε μόλις ο τρίτος που έχει διψήφιο αριθμό τίτλων σε ατομικά αγωνίσματα έχοντας 10. Ο Μάικλ Φελπς έχει 15 και ο Ράιαν Λόχτι 10.
  • Αναμενόμενα τα αποτελέσματα στους τελικούς των σκυταλοδρομιών 4Χ100μ. ελεύθερο σε άνδρες και γυναίκες. Οι ΗΠΑ με τους Ντρέσελ (47.63, πρώτος), Πιερόνι (47.49), Έιπλ (46.86!) και ‘Ειντριαν (47.08) δεν είχαν πρόβλημα αν και ζορίστηκαν αρκετά από τους Ρώσους (3:09.06 έναντι 3:09.97). Στις γυναίκες οι Αυστραλές δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν έχοντας τις 4 από τις 6 πιο γρήγορες 100αρες αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Το 3:30.21 είναι φυσιολογικό όπως και το 3:31.02 των Αμερικανίδων. Παρά το 52.23 που έκανε ως πρώτη κολυμβήτρια η Σάρα Σέστρεμ δεν κατάφερε να ανεβάσει τη Σουηδία στο βάθρο, με τον Καναδά να κλένει το μετάλλιο κάνοντας 3:31.78.
  • Από τις επιδόσεις των υπόλοιπων αγωνισμάτων, κρατάμε το 2:07.02 της Κατίνκα Χόσου στα 200μ. μεικτή που είναι η 7η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Πολύ καλό και το 22.57 του Ντρέσελ.



Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/