Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Από την Ισπανία, για 4η κούρσα και 4ο παγκόσμιο ρεκόρ σε ένα χρόνο!

Published

on

Σε έξι μέρες από σήμερα, ο Τζόσουα Τσέπτεγκεϊ θα τρέξει την 4η κούρσα της σεζόν, σε 4ο διαφορετικό αγώνισμα και υπάρχει υποψία για 4ο παγκόσμιο ρεκόρ.

Το ερχόμενο Σάββατο (17/10) ο 24χρονος δρομέας από την Ουγκάντα θα τρέξει τον πρώτο ημιμαραθώνιο της καριέρας του, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εξ’ ορισμού, ότι επίδοση και αν σημειώσει θα αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Πέρσι το Σεπτέμβριο, ο Τζέφρι Κάμγουορο έτρεξε σε 58:01 της διαδρομή της Κοπεγχάγης και από τότε είναι ο ταχύτερος όλων των εποχών.
Ο Τσέπτεγκεϊ έχει τρέξει το 2020:
5χλμ
– 12:51 παγκόσμιο ρεκόρ (16 Φεβρουαρίου)
5.000μ – 12:35.36 παγκόσμιο ρεκόρ (14 Αυγούστου)
10.000μ – 26:11.00 παγκόσμιο ρεκόρ (7 Οκτωβρίου)
Αν το Σάββατο καταφέρει να γράψει 58:00 ή ακόμα καλύτερα, αν κατέβει τα 58 λεπτά, θα πρόκειται για εξωγήινο κατόρθωμα. Δίχως υπερβολή.
Ο Τσέπτεγκεϊ με την υπόλοιπη ομάδα έχει παραμείνει στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στο Χόγιος Ντελ Εσπίνο (υψόμετρο 1.500μ), ένα αγροτικό χωριό 300 κατοίκων, όπου και ολοκληρώνει την προετοιμασία του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δηλώνει αισιόδοξος για τη νίκη, δίχως να κάνει λόγο για επίδοση, όμως το πιο πιθανό είναι να κάνει το ντεμπούτο του στην απόσταση με επίδοση κάτω από την ώρα. Αν καταφέρει και γράψει 58 μικρό ή ακόμα και 57 μεγάλο, τότε θα έχει ξεπεράσει για άλλη μια φορά τον εαυτό του. Τσέπτεγκεϊ είναι αυτός και φέτος απέδειξε πως τα ατομικά του ρεκόρ που υπήρχαν πριν από το 2020, δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές του δυνατότητες.
Όπως αναφέρει η εταιρεία που τον εκπροσωπεί, η αποκατάσταση του μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.000μ πριν από μία εβδομάδα, έχει πάει πολύ καλά, ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και την Πέμπτη θα αναχωρήσει από τη Βαλένθια για την Γκντίνια (Πολωνία) προκειμένου να τρέξει το Σάββατο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/