Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Α1 γυναικών, Αίας Ευόσμου-Ολυμπιακός 0-3: Νέα αρχή και νέα απώλεια

Published

on

Το πρώτο ματς του νέου Ολυμπιακού μετά την επανεκκίνηση της Α1 γυναικών ήταν νικηφόρο, αλλά και ψυχοφθόρο καθώς το τελικό 3-0 στον Εύοσμο ήρθε μετά από μάχη, ενώ στο 2ο σετ τραυματίστηκε η Κελεσίδη.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Η νεαρή κεντρική σε προσπάθεια της για μετακίνηση στραβοπάτησε κι αποχώρησε υποβασταζόμενη, αλλά το μέγεθος του τραυματισμού θα φανεί αύριο μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί, ωστόσο ο τεχνικός των ερυθρόλευκων Σπύρος Σαραντίτης ξέσπασε κατά της ΕΟΠΕ.

Με τον Ολυμπιακό να παίζει για πρώτη φορά μετά τις απώλειες των τριών ξένων και των Χριστοδούλου, Γιώτα και την Νομικού να παίζει ως κεντρική μετά τον τραυματισμό της Κελεσίδη λογικό ήταν να υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα με τον μαχητικό Αίαντα να ανατρέπει στο 2ο σετ το 22-24 και να φτάνει σε σετ μπολ, αλλά η εμπειρία της Τοτσίδου κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό.

Κώστας Παπαδημητριου (Α.Π.Σ. Αίας): «Μπήκαμε με συγκέντρωση αν και δεν ξέραμε τον αντίπαλο μας και δεν είχαμε χρόνο να βάλουμε καινούργια πράγματα στο παιχνίδι μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτριών μου αν και δεν πήραμε κάποιο βαθμό. Ο αντίπαλος μας άφησε περιθώρια να αντιδράσουμε αφού έκανε πολλά λάθη, άλλωστε είναι η μία ομάδα που κτίζεται από την αρχή. Συγχαρητήρια στις παίκτριες μου για την προσπάθεια. Το τεστ για μας ήταν θετικό, ο Ολυμπιακός άλλωστε είναι μία ομάδα που δεν ήταν στους στόχους μας και κοιτάμε πλέον παρακάτω».

Σπύρος Σαραντίτης (Ολυμπιακός): «Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι κάποιοι δεν σέβονται την υγεία των αθλητών. Δεν τους ρώτησε κανείς αν μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας μπορούν να παίξουν. Υπάρχει κάποιος επίσημα να μας απαντήσει γιατί πρέπει να παίζουμε, Τετάρτη-Σάββατο, μετά από 3,5 αγωνιστικής απραξίας, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των αθλητριών. Τρεις μήνες δεν έχουμε παίξει ούτε φιλικό αγώνα και καλούμαστε να παίξουμε παιχνίδι πρωταθλήματος, που έχει ιδιαιτερότητες, ένταση και είναι αναμενόμενο να υπάρχει σοβαρός τραυματισμός. Η Ομοσπονδία δεν είναι υπεύθυνη για αυτά; Που είναι αυτοί που φώναζαν να αρχίσει το πρωτάθλημα, τώρα που έχουμε 4 τραυματισμούς αθλητριών σε 2 αγωνιστικές; Επειδή κάποια αποφάσισαν ότι πρέπει να γίνει το πρωτάθλημα. Αν υπάρχει ένα πρέπει, είναι ότι δεν πρέπει να τραυματίζονται αθλήτριες. Ποιος θα πάρει την ευθύνη για τους σοβαρούς τραυματισμούς που ήδη έχουν σημειωθεί και που δυστυχώς θα έρθουν και άλλοι. Όταν 3 μήνες, δεν μπορούσαμε να παίξουμε φιλικά, ούτε να κάνουμε διπλές προπονήσεις που βοηθούν στην ενδυνάμωση; Από κει και πέρα για το άλλο κομμάτι το αγωνιστικό, είμαι υπερήφανος που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας. Με αυτά τα κορίτσια, αυτό το επιτελείο και αυτούς τους συνεργάτες. Αλλά δεν είμαι καθόλου υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτή την παρωδία της Volley League Γυναικών. Κάποιοι πανηγυρίζουν που παίζουμε σήμερα την 6η αγωνιστική όταν σε όλη την Ευρώπη έχουν φτάσει στην 23η αγωνιστική!»

Τα σετ: 0-3 (21-25, 26-28, 20-25)
*Οι πόντοι του Αίαντα Ευόσμου προήλθαν από 2 άσσους, 28 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 12 άσσους, 30 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ (Κώστας Παπαδημητρίου): Δάρδα 2 (1/8 επ., 1 μπλοκ), Καλαποδά 6 (6/13 επ.), Γουγούση 8 (7/24 επ., 1 μπλοκ, 33% υπ. – 14% άριστες), Ζωίδου 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ), Γκόλτσιου 7 (4/28 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 22% υπ. – 13% άριστες), Αλτίνη 10 (6/27 επ., 3 μπλοκ) / Καψαμπέλη (λ, 50% υπ. – 30% άριστες), Ηλιάδη, Σαχανίδου, Μότσιανου, Θεοδοσίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Σπύρος Σαραντίτης): Ζιώγα 9 (6/29 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Φακοπουλίδου 12 (7/33 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ, 27% υπ. – 20% άριστες), Κελεσίδη 5 (2/3 επ., 3 άσσοι), Ξανθοπούλου 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Αργυρίου 5 (2/8 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τοτσίδου 11 (7/21 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ. – 41% άριστες) / Κονόμι (λ, 40% υπ. – 33% άριστες), Νομικού 8 (4/7 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Παπαστεργίου, Μιλεντίγιεβιτς 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/