Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Α1 γυναικών: Επιστολή και μια τελευταία προσπάθεια

Published

on

Η ΕΟΠΕ από νωρίς το μεσημέρι ενημέρωσε για τη νέα επιστολή που έστειλε στο ΓΓΑ, ωστόσο οι όποιες ελπίδες για επανέναρξη της Α1 γυναικών στηρίζονται στις ενέργειες που συνόδευσαν την επιστολή.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η ΕΟΠΕ με ανακοίνωση της είχε αφήσει αιχμές κατά του ΓΓΑ (για το αν είχε προωθήσει το αναθεωρημένο υγειονομιοκό πρωτόκολλο στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων) με τον Γιώργο Μαυρωτά να απαντά ευγενικά εξηγώντας ότι δεν προωθούνται στην Επιτροπή τα πρωτόκολλα αλλά τα αιτήματα των λιγκών/ομοσπονδίων με τη Γενική Γραμματεία να τα υποστηρίζει.

Έχοντας λοιπόν αυτό κατά νου και διαβάζοντας απλά την περίληψη της επιστολής που έστειλε η ΕΟΠΕ η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται είναι πως ότι έγινε, έγινε για επικοινωνιακούς λόγους.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθώς οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ΕΟΠΕ και ΓΓΑ κάνουν τις τελευταίες ώρες από κοινού την ύστατη προσπάθεια για να σωθεί η χρονιά και το αίτημα για την επανεκκίνηση της Α1 γυναικών έχει φτάσει πλέον και στην Επιτροπή.

Κι αυτό που περιμένουν είναι τον ορισμό της τηλεδιάσκεψης που θα κρινεί εν πολλοίς και το πότε επιτέλους οι γυναικείες ομάδες θα αποκτήσουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΠΕ:
«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά με κοινοποίηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω της οποίας αναλύει όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Volley League Γυναικών με την συνεχιζόμενη απαγόρευση διεξαγωγής προπονήσεων και αγώνων.

Παράλληλα ζητάει μέχρι την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 να έχει δοθεί από την Πολιτεία συγκεκριμένη ημερομηνία επανέναρξης των προπονήσεων των ομάδων της Volley League Γυναικών και αυτή να είναι το αργότερο έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 για να υπάρχει η δυνατότητα το πρωτάθλημα να ξεκινήσει πάλι στις 30 Ιανουαρίου 2021.

Στην επιστολή αναλύονται όλες οι προετοιμασίες και οι ενέργειες που θα ακολουθηθούν πιστά για την πρόληψη της διάδοσης της πανδημίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως εξέφρασαν ρητά οι 14 ομάδες προς την Ομοσπονδία, η αγωνιστική περίοδος 2020-21 για το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί.»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/