Connect with us

EDITORIAL

Α1 γυναικών: Μία σύγχρονη ελληνική τραγωδία

Published

on

Νωρίς το μεσημέρι η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε τη «διακοπή» της Α1 γυναικών και αργά το απόγευμα το Υφυπουργείο Αθλητισμού ενημέρωσε ότι απέστειλε επιστολή με την ένδειξη «υπερεπείγον» για την άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων…

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Το ξαναγράφουμε για να μην νομίζει κανείς ότι έχει γίνει κάποιο λάθος.

Την ημέρα που η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε τη «διακοπή», το Υφυπουργείο απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων ζητώντας την άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων που ανεστάλησαν στις αρχές Μαρτίου με προτεινόμενη ημερομηνία για την Α1 γυναικών τη Δευτέρα 22 Μαρτίου!!!

Δυστυχώς η διακοπή της Α1 γυναικών, είναι μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της αθλητικής ηγεσίας του τόπου (Υφυπουργός και γενικός γραμματέας) την οποία παρόλα αυτά ευχαρίστησε η διοίκηση της ΕΟΠΕ.

Υποθέτουμε ότι το «ευχαριστώ» είχε να κάνει με το ότι όντως η Α1 γυναικών ήταν η πρώτη που ξεκίνησε αγώνες από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αλλά μέχρι εκεί.

Στην ενημέρωση του Υφυπουργείου τονίζεται ότι στην επιστολή που εστάλη στην Επιτροπή ανφέρεται μεταξύ άλλων: «Είναι υπερεπείγον, λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων για να ολοκληρωθούν οριακά και πολύ συντετμημένα οι διοργανώσεις, εν όψει υποχρεώσεων κατόπιν των εθνικών μας ομάδων σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Απ’ όλα τα πρωταθλήματα που ανεστάλησαν το μόνο που είχε ασφυκτική χρονική πίεση ήταν η Α1 βόλεϊ γυναικών, αλλά Υφυπουργός, Γενικός και Ομοσπονδία δεν κατάφεραν όλες τις προηγούμενες ημέρες να πείσουν ή να εξηγήσουν το πρόβλημα και φτάσαμε στην σημερινή επικύρωση της διακοπής.

Κι η αποτυχία είναι τεράστια αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από δύο εβδομάδες υπήρξε η ενημέρωση ότι οι λοιμωξιολόγοι μπέρδεψαν την Α1 γυναικών με την βόλεϊ λιγκ ανδρών θεωρώντας ότι οι γυναίκες είχαν τα περισσότερα κρούσματα και έτσι αποφάσισαν το κλείσιμο της!

Κι όμως οι άνδρες όπου όλες οι ομάδες νόσησαν συνεχίζεται κανονικά και τα όσα απίθανα έγιναν στη βόλεϊ λιγκ οδήγησαν στην αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά αυτές που την πλήρωσαν ήταν οι γυναίκες!

Κι ο επίλογος της τραγωδίας θα έρθει αν στην ΚΥΑ που θα δημοσιευτεί σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί, αναγράφεται η απόφαση επανέναρξης του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Εκτός κι αν η δεύτερη μαγική λέξη στις σημερινές ανακοινώσεις (η πρώτη είναι το «υπερεπείγον») είναι η «διακοπή» (και όχι η «οριστική διακοπή» ή «ματαίωση»).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/