Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Α1 γυναικών: Ξεκινάει με… αστερίσκους

Published

on

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της ΕΟΠΕ με τις ομάδες της Α1 γυναικών σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά όσο περίεργο και αν ακουστεί το τοπίο παραμένει θολό.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Κι αυτό συμβαίνει γιατί από τη μια υπάρχει τεράστια αγωνία για τη νέα ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων και τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα, κι από την άλλη ναι μεν ξεκινούν οι αγώνες, ωστόσο ακόμη δεν είναι σίγουρο αν θα είναι και οι 14 ομάδες (ο Πανναξιακός είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό όλων αφού έχουν φύγει σχεδόν όλες οι αθλήτριες) και επίσης δεν είναι σίγουρο με ποιο φορμάτ θα διεξαχθεί η Β’ φάση…

Στην Ομοσπονδία ελπίζουν ότι η Α’ φάση θα ολοκληρωθεί στην ημερομηνία που έχουν ορίσει ως καταληκτική και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Σ’ αυτήν την περίπτωση οι δύο πρώτοι κάθε ομίλων προκρίνονται στα ημιτελικά και οι ομάδες που θα πάρουν τη 2η και 3η θέση παίζουν χιαστί μεταξύ τους (2ος Α’ ομίλου-3ος Β’ ομίλου, 2ος Β’ ομίλου-3ος Α’ ομίλου) με την πρόκριση να κρίνεται σε δύο αγώνες (εντός, εκτός) και σε περίπτωση ίδιου σκορ τότε θα έχουμε χρυσό σετ! Το ίδιο θα ισχύσει και στους ημιτελικούς αλλά και στους τελικούς.

Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο καθυστερήσει η λήξη για μία εβδομάδα θα πάμε κατευθείαν σε ημιτελικούς (1ος 2ος κάθε ομίλου), ενώ αν υπάρξει καθυστέρηση μεγαλύτερη της μιας εβδομάδας τότε μπορεί να πάμε και κατευθείαν σε τελικό.

Ωστόσο με όλα αυτά τα «αν» δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα και παράλληλα αν δεν αποτυπώθουν με ξεκάθαρο τρόπο στις συμπληρωματικές προκηρύξεις θα γίνουν πολλά… ντέρμπι και εκτός γηπέδων.

Κι επίσης η απορία είναι γιατί δεν επιλέχθηκε να μπει κι η 4η ομάδα των ομίλων στα πλέι οφ (να παίξουν δηλαδή 1-4, 2-3 στα χιαστί) αφού ουσιαστικά μιλάμε για σχεδόν ίδιους αγώνες και θα έμεναν έτσι ενεργές δύο ακόμη ομάδες.

Ένα άλλο θολό σημείο στο όλο σκηνικό έχει να κάνει με τις ομάδες που δεν θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, αλλά θεωρητικά θα παλέψουν για την παραμονή…

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της Ομοσπονδίας πρόθεση της είναι να μην πέσει κανείς, αλλά αν αυτό συμβεί οι ομάδες που θα τη γλιτώσουν την επόμενη σεζόν θα έχουν οικονομικές και βαθμολογικές απώλειες.

Από κει και πέρα υπήρξε και μικροένταση σε κάποια στιγμή αλλά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τις προηγούμενες και η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με πολλά ερωτηματικά…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/