Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Α1 γυναικών: Τέλος το πρωτάθλημα, θα γίνει Κύπελλο!

Published

on

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η τηλεδιάσκεψη γυναικών όπου τελικά (;) αποφασίστηκε οριστικό τέλος στο πρωτάθλημα, αλλά θα γίνει το Κύπελλο το οποίο πριν 10 ημέρες δεν μπορούσε να γίνει…

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Η τηλεδιάσκεψη έγινε παρουσία 12 ομάδων, καθώς ο Ηλυσιακός όπως όλα δείχνουν κατεβάζει ρολά για φέτος και ευθύς εξ αρχής ο Γιώργος Καραμπέτσος ξεκαθάρισε ότι για να τεθεί θέμα επανεκκίνησης του πρωταθλήματος θα πρέπει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση.

Αυτό ήταν απίθανο να συμβεί και με τις 7 ομάδες να είναι θετικές η συζήτηση περιστράφηκε στο πως μπορεί να σωθεί κάτι από τη χρονιά με την πλειοψηφία των ομάδων να αντιδρά στην προοπτική του Λιγκ Καπ και να επαναφέρει το θέμα Κυπέλλου με επιμονή του Άρη, παρά τις ενστάσεις που είχε εκφράσει η ΕΟΠΕ πριν από 10 ημέρες (όταν και πάλι οι κίτρινοι είχαν θέσει θέμα Κυπέλλου).

Στην Ομοσπονδία υπάρχει προβληματισμός γιατί η γενική προκήρυξη του Κυπέλλου αναφέρει ότι σ’ αυτό μετέχουν και ομάδες της Pre League και της Α2 και δεν έχει δικαίωμα τροποποίησης της, αλλά αυτό έχει λυθεί ήδη με το Κύπελλο ποδοσφαίρου που μισή ώρα πριν από την κλήρωση στις αρχές Ιανουαρίου η ΕΠΟ πέταξε έξω τις ομάδες της Super League 2 και το ξεκίνησε μόνο με ομάδες της Super League 1.

Η ΕΟΠΕ απάντησε θετικά στο αίτημα για διεξαγωγή του Κυπέλλου και θα έχει επαφές με τη ΓΓΑ για να λυθεί το τυπικό ζήτημα προκειμένου να αποφασιστεί και το φορμάτ διεξαγωγής καθώς με 12 ομάδες δεν είναι και ότι το πιο εύκολο…

Ωστόσο η αρχή θα γίνει μάλλον με γεωγραφικά κριτήρια (ΠΑΟΚ, Άρης, Αίας και Λαμία στο Βορρά και οι υπόλοιπες 8 ομάδες στο Νότο) και μετά… βλέπουμε καθώς υπάρχουν πολλά σενάρια (τα οποία ωστόσο θα ξεκαθαρίσουν εντός της εβδομάδας).

Από κει και πέρα αν και στην ημερήσια διάταξη αναφέρονταν ότι θα συζητηθεί και τα θέματα των διεθνών αθλητριών και του ποσοστού από το στοίχημα, το πρώτο δεν αγγίχτηκε και στο δεύτερο έγινε μια απλή ενημέρωση από την πλευρά της Ομοσπονδίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/