Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Α1 γυναικών: Την Παρασκευή ξεκαθαρίζει η κατάσταση

Published

on

Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαρτίου θα ξεκαθαρίσει οριστικά το αν και πότε θα ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών (αλλά και τα υπόλοιπα που μπήκαν στον πάγο από την περασμένη Τετάρτη).

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ουσιαστικά το χρονοδιάγραμμα (το οποίο απαντά και στο προηγούμενο κείμενο μας που αφορούσε την καθυστέρηση στην ενημέρωση για τις τροποποιήσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων) το είχε θέσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με την τοποθέτηση του τη Δευτέρα στη Βουλή όταν απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση τόνισε μεταξύ άλλων: «Σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ εργάζεται την προετοιμασία και παρακολούθηση ακόμη αυστηρότερων πρωτοκόλλων για τον αθλητισμό.
Στόχος, αυτή την Παρασκευή να παρουσιάσουμε επικαιροποιημένα στοιχεία για την ακόμη πιο ασφαλή λειτουργία του αθλητισμού. Ειδικότερα, για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων:
-ποδοσφαίρου ανδρών Football League,
-ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής,
-καλαθοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,
-καλαθοσφαίρισης ανδρών Α2 κατηγορίας,
-πετοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,
-υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας,
-χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας.
Επίσης, για την Γ’ εθνική ποδοσφαίρου ανδρών, και την Α’ εθνική ποδοσφαίρου σάλας ανδρών.
Φυσικά, και για τη λειτουργία και χρήση των ανοιχτών κολυμβητηρίων, τόσο για τους αθλητές όσο και για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.»

Είναι πολύ πιθανό αύριο (το αργότερο πρωί Πέμπτης) να έχουν αποσταλεί οι τροποποιήσεις στα πρωτόκολλα οι οποίες δεν θα είναι ιδιαίτερα πολλές, αλλά θα θωρακίζουν τους ελέγχους (τέλος στην αστειότητα ένα τεστ για δυο αγώνες όταν έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές καθώς κάθε εβδομάδα έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές) και θα περιγράφουν παράλληλα με ξεκάθαρο τρόπο τις ενέργειες που θα γίνονται όταν βρεθεί κρούσμα, στα πόσα κρούσματα αναβάλλονται αγώνες και κυρίως πως θα επιστρέφουν σε προπονήσεις και αγώνες οι ομάδες μετά από κρούσματα.

Με την αποστολή των τροποποιημένων πρωτοκόλλων και την έγκριση τους από τις οικείες Ομοσπονδίας, θα αποσταλλούν στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει την Παρασκευή και λογικά θα τα εγκρίνει καθώς όλα θα έχουν γίνει σύμφωνα με τις δικές της εντολές και οδηγίες.

Όσον αφορά το γιατί δεν στάλθηκαν νωρίτερα οι αλλαγές προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως, η απάντηση έχει να κάνει με το ότι την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκε η αναστολή είχαμε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής λόγω του λοκντάουν που ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ενώ αυτήν την εβδομάδα η Επιτροπή θα συνεδριάση την Παρασκευή.

Έτσι πλέον ο στόχος είναι να ξεκινήσουν οι αγώνες το αργότερο στις 17 Μαρτίου (εκτός κι αν υπάρχει τέτοιος συγχρονισμός για να μπορέσουν να γίνουν αγώνες την Κυριακή 14 Μαρτίου) ημερομηνία που τέθηκε ως καταλυκτική και στην τηλεδιάσλεψη της ΕΟΠΕ με τα σωματεία που είναι σε εξέλιξη (ειδάλλως το πιο πιθανό σενάριο θα είναι το πρόωρο τέλος του πρωταθλήματος).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/