Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ: Έχει κενά το… πρωτόκολλο

Published

on

Αύριο η ΕΣΑΠ έχει τηλεδιάσκεψη για να συζητήσει τα του προγράμματος των πλέι οφ, αλλά από σήμερα αναμένεται στην ατζέντα να μπει κι ένα ακόμη θέμα.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Το περίφημο υγειονομικό πρωτόκολλο για τους επικείμενους αγώνες (που αφορά και τις προπονήσεις) εστάλη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετές παρατηρήσεις της αρμόδιας Επιτροπής στην απάντηση που θα στείλει (αν δεν έχει στείλει ήδη) στην ΕΣΑΠ.

Η πρώτη και κυριότερη έχει να κάνει με το ότι η Λίγκα δεν αναφέρει καμία απολύτως ενέργεια σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα στα τεστ που θα γίνουν πριν τους αγώνες ή κατά τη διάρκεια τους (μην ξεχνάμε ότι θα είναι σειρές αγώνων που κρίνονται στις 2 νίκες).

Για την υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ ο μοναδικός μπούσουλας που υπάρχει είναι το τι ισχύει στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα (το μοναδικό που παίζεται ήδη) όπου εκεί σε περίπτωση θετικού τεστ, ο αθλητής μπαίνει σε καραντίνα, αλλά και όλη η υπόλοιπη ομάδα μπαίνει σε μια άτυπη καραντίνα (διαμένοντας σε έναν χώρο-ξενοδοχείο ή αθλητικό κέντρο) για κάποιες ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων σχεδόν καθημερινά όλη η αποστολή υποβάλλεται σε τεστ.

Από κει και πέρα στις προτάσεις της η ΕΣΑΠ κάνει λόγο για «διεξαγωγή των τεστ μέσω του ΕΟΔΥ», το οποίο προφανώς σημαίνει «κάνουμε τα τεστ δωρεάν», κάτι που αν δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Αυγενάκης θα πρέπει να διευκρινιστεί, ενώ υπάρχουν και μια σειρά άλλων λεπτομερειών οι οποίες επισημαίνονται στις παρατηρήσεις της Επιτροπής η οποία θα περιμένει το διορθωμένο κείμενο για να ανάψει το πράσινο φως για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Κι αν ξεπεραστεί κι αυτό το εμπόδιο, τότε θα είναι η πρώτη φορά που οι πιθανότητες να διεξαχθούν τα πλέι οφ θα είναι περισσότερες από το να μη γίνουν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/