Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ: Αποφάσισε να μην… αποφασίσει η ΕΣΑΠ

Published

on

Η τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ δεν έβγαλε ουσιαστική είδηση για την έκβαση του πρωταθλήματος, καθώς το μόνο που προέκυψε ήταν η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας έως τις 30 Απριλίου.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Με την μπάσκετ λιγκ να ανακοινώνει το απόγευμα την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, θα περίμενε κανείς και η βόλεϊ λιγκ να έπαιρνε μια πιο ξεκάθαρη θέση (συνεχίζουμε ή διακόπτουμε) ωστόσο αυτό δεν συνέβη και στην ανακοίνωση φαίνεται καθαρά ότι η Λίγκα περιμένει τις πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και τις κυβέρνησης προκειμένου να μη χρεωθεί η ίδια κάποια απόφαση.

Επίσης να σημειώσουμε ότι σε ένα τόσο σημαντικό συμβούλιο το οποίο διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης δεν συμμετείχαν όλες οι ομάδες και το χειρότερο όλων είναι ότι απουσίαζε ο ΠΑΟΚ που θεωρητικά μαζί με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι οι ισχυροί πόλοι της βόλεϊ λιγκ.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η αναστολή που ανακοινώθηκε έως τις 30 Απριλίου προφανώς δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία το κράτος θα καλύπτει με το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ όλους τους επαγγελματίες (και τους αμειβόμενους αθλητές) που θα έχει ανασταλεί η σύμβαση τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέρει:
«Μετά από τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου η Ε.Σ.Α.Π. αποφάσισε σήμερα την συνέχιση της αναστολής του πρωταθλήματος της Volley League μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα μέτρα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ανάλογα με τις εξελίξεις και την αναμενόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του αρμόδιου Υφυπουργού σχετικά με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, θα ληφθούν άμεσα και αντίστοιχες αποφάσεις.

Αποφασίστηκαν ακόμα:

-Η τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης των εκπροσώπων των ΤΑΑ για την συζήτηση των εξελίξεων και τη λήψη αποφάσεων.

-Η συνέχιση της πετυχημένης πρωτοβουλίας της Ε.Σ.Α.Π., για συνεχείς επαφές μεταξύ λιγκών, ομοσπονδιών, επαγγελματιών αθλητών , διεθνών αθλητικών αρχών και φυσικά της Πολιτείας, για την αντιμετώπιση των κάθε μορφής προβλημάτων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/