Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ: Δεν κατέληξαν πουθενά!

Published

on

Μετά από συνεδρίαση πέντε ωρών, όπου είχαμε μαραθώνιο… ψηφοφοριών, η ΕΣΑΠ αποφάσισε ότι δεν μπορεί να… αποφασίσει και επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα νέο για την τύχη του πρωταθλήματος!

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν εντάσεις, διαφωνίες (ως προς τη συνέχιση του πρωταθλήματος και την ανάδειξη πρωταθλητή ή όχι) και το μοναδικό που συμφώνησαν ήταν ότι δεν θα πέσει κανείς τη φετινή χρονιά.

Από κει και πέρα θα συνεδριάσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα όταν και το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα έχει να πει κάτι παραπάνω ως προς τη χρήση των κλειστών γυμναστηρίων και τις προπονήσεις των ομαδικών αθλημάτων.

Με δεδομένες τις θέσεις Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ για μη συνέχιση του πρωταθλήματος, αντίθετη στην επανέναρξη ήταν και η Κηφισιά, ενώ η Ελπίδα Αμπελοκήπων ναι μεν ήθελε κι αυτή τη διακοπή, αλλά τόνισε πως αν αποφασιστεί να διεξαχθούν τα πλέι οφ 1-4, τότε η θέση της είναι να γίνουν όλοι οι αγώνες καθώς και τα πλέι άουτ!

Συνολικά έγιναν 7 ψηφοφορίες και στη δεύτερη καθοριστική που αφορούσε το ερώτημα αν θα έχουμε ανάδειξη πρωταθλητή ή όχι, υπέρ του να αποδοθεί ο τίτλος στον Ολυμπιακό ήταν 6 ομάδες (Ηρακλής, Παμβοχαϊκός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΟΦΗ, Κηφισιά οι άλλες πέντε), αρνητικοί ήταν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ο Φοίνικας ψήφισε λευκό, ενώ η Ελπίδα έκανε μια πρόταση που δεν την περίμενε κανείς.

«Να αποδοθεί ο τίτλος, αλλά όποιος τον πάρει τότε να δηλώσει υποχρεωτικά συμμετοχή στο Champions League», τόνισε ο εκπρόσωπος της ομάδας των Αμπελοκήπων χωρίς όμως να υπάρξει κάποια επίσημη δέσμευση επ αυτού.

Έτσι λοιπόν κι ενώ φαινόταν ότι πλέον η συζήτηση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, εν τέλει αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση και να πραγματοποιηθεί εκ νέου όταν θα έχουμε τις επόμενες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για τα επόμενα βήματα.

Εδώ να σημειώσουμε πως αν καμία από τις εναλλακτικές λύσεις (τροποποίηση πλέι οφ ή ανάδειξη πρωταθλητή εδώ και τώρα ή ως μη γενόμενη η φετινή χρονιά) δεν συγκεντρώει τα 3/4 των ψήφων των μελών του ΔΣ, τότε ισχύει η αρχική προκήρυξη…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/