Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ: Καμία απόφαση στη σύσκεψη

Published

on

Η σύσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής του Υφυπουργείου Αθλητισμού με την ΕΣΑΠ (και την επικουρική παρουσία της ΕΟΠΕ) δεν έβγαλε καμία ουσιαστική είδηση για το μέλλον του πρωταθλήματος.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ανέλυσε στα μέλη της Επιτροπής τα δεδομένα που αφορούν τη βόλεϊ λιγκ και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη «επιβίωσης» του πρωταθλήματος (που θα επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό με την ολοκλήρωση του όπως ανέφερε παραθέτοντας συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία).

Από την πλευρά τα μέλη της Επιτροπής οι κ.κ. Παξινός, Σκανδαλάκης, Μαρίνος ξεκαθάρισαν ότι πρόθεση τους, καθότι όλοι έχουν σχέση με τον αθλητισμό, είναι να βοηθήσουν και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να οδηγήσουν ένα άθλημα σε οριστικό lockdown, ωστόσο αυτό που προέχει είναι η υγεία και η οποιαδήποτε απόφαση τους έχει ως αφετηρία το γενικό καλό.

Αυτό που αφέθηκε να εννοηθεί λοιπόν είναι ότι τα κλειστά γυμναστήρια τη δεδομένη χρονική στιγμή παραμένουν… κλειστά και η όποια συζήτηση για την επαναλειτουργία τους τοποθετείται για μετά από δύο εβδομάδες και εννοείται όταν αυτό συμβεί θα αφορά ατομικές προπονήσεις.

Πρώτη προϋπόθεση δε για να φτάσουμε εκεί είναι να ελεγχθεί και να επικυρωθεί το πρωτόκολλο υγείας της ΕΣΑΠ από την Επιτροπή (λέγεται ότι έχει ήδη σταλεί).

Από κει και πέρα λαμβάνοντας υπ όψιν ότι θα χρειαστεί μίνιμουμ ένας μήνας προετοιμασίας (οι ομάδες κάθονται από τις 10 Μαρτίου κι οι 4 εβδομάδες προπονήσεων αναφέρθηκε από τους ειδικούς) οι δυσκολίες αρχίζουν να μεγαλώνουν, αλλά υπάρχουν κι άλλες. Πριν την οποιαδήποτε επιστροφή στις προπονήσεις ανά γκρουπ θα πρέπει να γίνουν και τα απαραίτητα τεστ σε παίκτες, προπονητές και γενικά στα επιτελεία των ομάδων (όπως ήδη εφαρμόζεται στην ποδοσφαιρική σούπερ λιγκ)…

Ακόμη κι αν η ΕΣΑΠ ψηφίσει να πάμε κατευθείαν στα πλέι οφ 1-4 (υπενθυμίζουμε ότι φέτος είχαμε πλέι οφ 1-6) και πλέι άουτ (7-10) θα χρειαστούν μίνιμουμ 80 τεστ το κόστος των οποίων φτάνει σε κάποιες χιλιάδες ευρώ… Και το ταμείο της ΕΣΑΠ είναι μείον εδώ και πολύ καιρό.

Όλα αυτά που αναφέρουμε, αφορούν το πρωτόκολλο επιστροφής στις προπονήσεις (ατομικές αρχικά, ανά γκρουπ στη συνέχεια) γιατί αν κι εφόσον φτάσουμε τελικά στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί το αγωνιστικό πρωτόκολλο. Το οποίο όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή ακόμη δεν είναι έτοιμο (για κανένα άθλημα όχι μόνο για το βόλεϊ) και προφανέστατα θα έχει πολλά κοινά σημεία με αυτά που θα εφαρμοστούν στα μεγάλα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Επίσης να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αναφέρθηκε από την ΕΣΑΠ και η προοπτική διεξαγωγής όλων των αγώνων των πλέι οφ σε ένα γήπεδο (προφανώς αυτό αφορά την σκέψη να διεξαχθούν τα πλέι οφ με τη μορφή φάιναλ φορ). Σχέδιο το οποίο προϋποθέτει τη διαμονή δύο (αν γίνουν Αθήνα) ή τριών (αν γίνουν στην
Θεσσαλονίκη ή την Σύρο) σε ξενοδοχείο, το οποίο θα πρέπει να έχει ελεγχθεί…

Αν με όλα τα παραπάνω κάποιοι εξακολοθούν να πιστεύουν ότι υπάρχουν πιθανότητες διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, εμείς απλά θα πούμε χαράς στο κουράγιο τους. Προσθέτοντας απλά ότι πέραν της τεράστιας χρονικής πίεσης, αν τα βάλει κανείς κάτω ο λογαριασμός δεν… βγαίνει.

Τέλος όπως προαναφέραμε επικουρικά στην σύσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιαδήποτε ενημέρωση για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, όσο και για τα δύο φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/