Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ, Φίλιππος-ΠΑΟΚ 0-3: Τρίποντο με υπογραφή Βαν Ντεν Ντρις

Published

on

Στο πρώτο ιστορικά εντός έδρας ματς του Φίλιππου στη βόλεϊ λιγκ, η ομάδα της Βέροιας ήταν εξαιρετική, αλλά ο Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις ήταν ασταμάτητος.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ο Φίλιππος έπαιξε χωρίς τον Στέλιο Τζιουμάκα, ο ΠΑΟΚ χωρίς Ενρίκε Μπατατζίμ (αμφότεροι τραυματίες) με τους γηπεδούχους στο πρώτο σετ να είναι μέσα στο ματς μέχρι το 13-13 που έγινε 13-19 με τον Βαν Ντεν Ντρις να ανεβάζει στροφές και το 0-1 να γίνεται εύκολα.

Ο Φίλιππος άρχισε να πιέζει στο σερβίς και στο β’ σετ βρέθηκε μπροστά με 14-10, αλλά εκεί αντέδρασε και με καλό μπλοκ (αφού όλο το σερβίς πήγαινε στον κατά συνθήκη ακραίο Μπίσετ που είχε θέματα στην υποδοχή) μείωσε σε 15-14 και προσπέρασε με 15-16 για να φτάσει στο +3 (16-19) το οποίο διατήρησε μέχρι το 19-22. Ο Φίλιππος μείωσε στον πόντο (21-22) όμως δεν βρήκε κόντρα ισοφάρισης για να κλείσει το σετ ο Βαν Ντεν Ντρις

Στο τρίτο σετ το ματς φάνηκε να τελειώνει όταν ο ΠΑΟΚ έκανε το 7-7, 7-11 και έφτασε σε πενταπλό ματς μπολ (19-24). Το πρώτο χάθηκε από το χαμένο σερβίς του Σωτηρίου κι εκεί άρχισε το.. θρίλερ. Άουτ Βαν Ντεν Ντρις, σπάσιμο σε επίθεση του Βέλγου και κόντρα Τζιουμάκα, άσος Προύσαλη και το σκορ πήγε στο 23-24 με τον Δεληκώστα να καλεί τάιμ άουτ. Με την επιστροφή ο Γάτσης έπιασε στο μπλοκ τον Τακουρίδη (24-24) και η επόμενη ήταν η φάση του αγώνα.

Ο Φίλιππος έβγαλε άμυνα στην επίθεση Βαν Ντεν Ντρις, ο Τζιουμάκας έκανε πλασέ και ακολούθησε νέο μπλοκ στον Βέλγο με τον Κοκκινάκη να κάνει τρομερό ντουμπλάζ και τον Σωτηρίου να τελειώνει τη φάση. Ο Φίλιππος έχασε κόντρα μπάλα και στο 25-25, για τελειώσει τη φάση ο Βαν Ντεν Ντρις και στην επόμενη φάση με το δικό του μπλοκ στον Στουζίνσκι τελείωσε και ο αγώνας.

Ο ΠΑΟΚ έτσι κατάφερε να αποφύγει τη γκέλα στην επανέναρξη, αλλά σίγουρα έδειξε ότι κι αυτός έχει ζητήματα και σίγουρα το παιχνίδι του με τον Βαν Ντεν Ντρις να παίρνει 45 μπάλες και όλους τους υπόλοιπους 40 δεν ήταν και το πιο ελκυστικό, ενώ ο Φίλιππος έδειξε σφυγμό στο πρώτο του εντός έδρας ματς.

Ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας Σωκράτης Τζιουμάκας δήλωσε: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε έστω ένα σετ έτσι όπως πήγε το παιχνίδι. Φάνηκε η μεγάλη αποχή από το γήπεδο και ειδικά από την στιγμή που δεν μας επιτρεπόταν να δώσουμε φιλικά παιχνίδια. Θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και έτσι θα κάνουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τα 4 πρώτα παιχνίδια ήταν με τις θεωρητικά καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Είμαστε ακόμα μέσα στους στόχους μας και τα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια είναι μπροστά μας. Αρκεί να έχουμε υγεία».

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Κώστας Δεληκώστας τόνισε: «Ήμασταν καλύτεροι σήμερα από την Βέροια. Τα σερβίς του Τζιουμάκα και του Στουντζίνσκι μας δυσκόλεψαν και με δικά μς λάθη και κενά ο Φίλιππος Βέροιας μπήκε πάλι στο παιχνίδι. Στα σερβίς του Προύσαλη δεν έπρεπε να κολλήσουμε. Είμαστε ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές αλλά θέλουμε ακόμα χρόνο. Πλέον στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου, ένα ντέρμπι που θέλουμε να νικήσουμε. Η Σύρος έδειξε την δυναμική της απέναντι στον Ολυμπιακό. Έχω δουλέψει σε αρκετές επαρχιακές ομάδες και το βόλεϊ χρειάζεται ομάδες όπω ο Φίλιππος Βέροιας, μία πολύ καλή ομάδα με καλή οργάνωση».

Τα σετ: 19-25, 23-25, 25-27
*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 6 άσσους, 39 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 6 άσσους, 39 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μπίσετ 7 (6/16 επ., 1 μπλοκ, 44% υπ. – 33% άριστες), Προύσαλης 1 (1 άσσος), Γάτσης 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Τζιουμάκας Γ. 22 (17/33 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Στουντζίνσκι 7 (6/16 επ., 1 άσσος, 57% υπ. – 14% άριστες), Φερέλ 8 (6/10 επ., 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 50% υπ. – 36% άριστες), Μπότσης, Γραμμενούδης, Μιχελάκης, Αρτακιανός, Βαρβεσιώτης.

Π.Α.Ο.Κ. (Κώστας Δεληκώστας): Άγκανιτς (3/5 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Κουμεντάκης 7 (6/13 επ., 1 άσσος, 29% υπ. – 12% άριστες), Σωτηρίου 5 (5/16 επ., 42% υπ. – 21% άριστες), Τακουρίδης 2 (1/3 επ., 1 άσσος), Ντεσποτόφσκι 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ), Βαν Ντε Ντρις 30 (24/44 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 71% υπ. – 41% άριστες).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/