Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ: Ψάχνει λύση για κύπελλο και λιγκ καπ (updated)

Published

on

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει η Β’ φάση του πρωταθλήματος της βόλεϊ λιγκ (κορονοϊού επιτρέποντος), αλλά δεν υπάρχει κανένα νεότερο για Κύπελλο και Λιγκ Καπ.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη από τους 4 ενδιαφερόμενους που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συμφώνησαν πως αν με την πάροδο των 2-3 πρώτων αγωνιστικών της Β’ φάσης έχει κριθεί και μαθηματικά ο πρωταθλητής να διακοπεί το πρωτάθλημα (ο Ολυμπιακός είναι στο +9 από ΠΑΟ, Φοίνικα και αύριο το βράδυ 20:00 αντιμετωπίζει τον ΠΑΟ στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ενώ ο Φοίνικας υποδέχεται τον ΟΦΗ κι ο Φίλιππος την Κηφισιά στα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου), αντέδρασε ο Φοίνικας.

Η ομάδα της Σύρου επικαλέστηκε εμπορικές συμφωνίες που την υποχρεώνουν να δώσει το σύνολο των αγώνων της και έτσι απάντησε αρνητικά κι αν τελικά δεν αλλάξει κάτι, τότε πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα προλάβει να γίνει κάποια άλλη διοργάνωση.

Όσον αφορά την έναρξη των πλέι οφ το ερωτηματικό είναι ο ΠΑΟΚ που έχοντας ήδη 5 κρούσματα θεωρείται απίθανο να προλάβει να είναι έτοιμος για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μεγαλώνοντας έτσι τη χρονική πίεση για το φινάλε της σεζόν.

Θα γίνουν τα πλέι άουτ!
Στο αρχικό μας κείμενο είχαμε αναφέρει ότι οι αγώνες για τις θέσεις 5-8 δεν θα γινόταν (αφού δεν θα υποβιβαστεί κανείς όπως είχε αποφασιστεί), αλλά τελικά στην τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ αποφασίστηκε (…) να ακυρωθεί η προηγούμενη απόφαση.

Κι αυτό γιατί το υφυπουργείο αθλητισμού δεν έχει αποστείλει την εγκύκλιο όπως πέρσι που επιτρέπει στις Ομοσπονδίες και της Λίγκες να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις τους (έχει προβλεφθεί στον υπό διαβούλευση αθλητικό νόμο ο οποίος όμως δεν έχει ψηφιστεί).

Το φοβερό όμως είναι ότι η ΕΣΑΠ αποφάσισε ότι οι αγώνες της Β’ φάσης για τις θέσεις 5-8 δε θα γίνοως μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών, αλλά σε δύο τριήμερα (26-28/3, 2-4/3) στην Αθήνα!!!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/