Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Γουίμπλεντον 2019: ΕΠΟΣ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ – ΦΕΝΤΕΡΕΡ, Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!

Published

on

Δίχως αμφιβολία ήταν ο αγώνας της χρονιάς, της δεκαετίας και ίσως του αιώνα! Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ έδωσαν μοναδική παράσταση στον τελικό του Γουίμπλεντον με τον Τζόκοβιτς να είναι ο νικητής.

Μπορεί ο Σέρβος να είναι ο νικητής, αλλά μόνο τυπικό είναι το θέμα καθώς μετά από τέτοια αναμέτρηση λίγη σημασία έχει το ποιος κέρδισε. Ήταν ένας αγώνας όνειρο που διήρκησε σχεδόν πέντε ώρες και κανένας δεν ήθελε να τελειώσει!

Ο Τζόκοβιτς πήρε το πρώτο σετ 7-6 για να απαντήσει ο Φέντερερ στο δεύτερο με 6-1. Ο Σέρβος έκανε το 2-1 πάλι με 7-6 και πάλι ισοφάρισε ο Φέντερερ κερδίζοντας το τέταρτο σετ 6-4. Το πέμπτο σετ ήταν έπος!

Ο Ελβετός είχε δύο ματς πόιντ και τα έχασε και τα δύο. Το παιχνίδι πήγε στο 12-12 και εκεί στο τελικό τάι μπρέικ με τον Τζόκοβιτς να γράφει ιστορία καθώς μετά από 71 χρόνια έγινε ο πρώτος που κερδίζει το Γουίμπλεντον έχοντας σώσει ματς πόιντ. Ο τελευταίος που τα κατάφερε ήταν το 1948 ο Αμερικανός Μπομπ Φόλκενμπεργκ.

Ο σημερινός τελικός ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια που έχει γίνει στο Γουίμπλεντον φτάνοντας τις τέσσερις ώρες και 55 λεπτά. Και ο κορυφαίος ο αιώνα!

Ο 38χρονος Φέντερερ και ο 32χρονος Τζόκοβιτς από το 2003 μέχρι σήμερα έχουν κατακτήσει συνολικά τους 13 από τους 17 τίτλους του Γουίμπλεντον!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/