Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΔΟΕ: Παραμένει στο Σαπόρο ο μαραθώνιος και το βάδην

Published

on

Ο διευθυντής αθλημάτων της ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι οι Ολυμπιακές κούρσες για το μαραθώνιο και το βάδην θα διεξαχθούν στο Σαπόρο, όπως είχε σχεδιαστεί για το 2020.

Ο Κιτ Μακόνελ απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στη σημερινή τηλεφωνική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΔΟΕ με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι εφόσον οι ημερομηνίες είναι πολύ κοντά σε αυτές του 2020 το αγωνιστικό πρόγραμμα θα παραμείνει ως έχει με μικρές προσαρμογές και αυτό περιλαμβάνει και τον αγωνιστικό σχεδιασμό της οργανωτικής επιτροπής και της ΔΟΕ για το Σαπόρο. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη πόλη είναι η πρωτεύουσα του βόρειου νησιού της Ιαπωνίας, του Χοκάιντο, και η απόφαση να μεταφερθεί εκεί ο μαραθώνιος και το βάδην πάρθηκε με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών κατά τη ΔΟΕ, διότι στο Τόκιο τον Αύγουστο θα σημειωθούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με υγρασία. Την κίνηση αυτή κατέκριναν ανοιχτά στη συνέχεια πολλοί αθλητές αλλά και άνθρωποι του χώρου που κατηγόρησαν τη ΔΟΕ για υποκρισία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/