Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Δέσμευση Τσεπτεγκέι για μαραθώνιο ή ημιμαραθώνιο στη Βαλένθια

Published

on

Οι Ισπανοί ακόμα απολαμβάνουν της προβολής που έτυχαν από την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ των 10.000μ από τον Τζόσουα Τσέπτεγκεϊ και για το λόγο αυτό φρόντισαν να τιμήσουν τον 24χρονο πριν αναχωρήσει για την Γκντίνια.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Τον Τσέπτεγκεϊ κάλεσε σήμερα ο δήμαρχος της Βαλένθια, Χοάν Ριμπό για να τον τιμήσει για το αδιανόητο 26:11.00 που έκανε μία εβδομάδα νωρίτερα στην πόλη. Ο Τσέπτεγκεϊ συναντήθηκε και με τον υπουργό αθλητισμού της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκεζ Ουρίμπες και δεσμεύτηκε πως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα επιστρέψει στη Βαλένθια για να τρέξει στον ημιμαραθώνιο ή τον μαραθώνιο που διοργανώνει η πόλη.
Από την άλλη, ο προπονητής του Τσέπτεγκεϊ, Άντι Ρόιτερ, παραμένει συγκεντρωμένος στην προετοιμασία του αθλητή του, για το ντεμπούτο του στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου το ερχόμενο Σάββατο στη Γκντίνια. «Η προπόνηση εδώ στην Ισπανία πηγαίνει πολύ καλά. Υπάρχει ηλιοφάνεια αλλά μαζί κάνει κρύο. Συνθήκες που είναι ίδιες με αυτές που θα βρούμε στην Πολωνία. Οι αθλητές της Ουγκάντα είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι» τόνισε ο Ρόιτερ που έχει όλο το γκρουπ στο Χόγιος ντελ Εσπίνο, σε υψόμετρο 1.484 μέτρων που θυμίζει αρκετά τη βάση στο Καπτσόργουα της Ουγκάντα που είναι στα 1.800μ. Μαζί με τον Τσέπτεγκεϊ στην Ισπανία είναι και οι Στίβεν Κίσα (που έκανε 27:34.48 στο 10αρι στη Βαλένθια) και θα βρεθούν με τους υπόλοιπους τρεις της ομάδας της Ουγκάντα, Τζέικομπ Κιπλίμο, Μόουζες Κιμπέρ και Άμπελ Τσεπέτ που με τον προπονητή τους Μπέντζαμιν Εντζία αναχωρούν αύριο από το Καπτσόργουα για την Πολωνία.
Η Ουγκάντα έχει πολύ μεγάλες προσδοκίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμααθωνίου που θα γίνει στη Γκντίνια το ερχόμενο Σάββατο, στοχεύοντας σε νίκες τόσο στο ατομικο όσο και στο ομαδικό.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/