Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Δυνατές συμμετοχές στα φετινά Δρόμεια

Published

on

Στο αναγνωρισμένο διεθνές μίτινγκ της Βάρης θα βρεθεί η μεγάλη πλειονότητα των σπρίντερ Ελλάδας και Κύπρου, όπως και οι εθνικές ομάδες σκυταλοδρομίας 4×100.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει αγώνες δρόμου από 100μ. μέχρι και 400μ., χαμηλά και ψηλά εμπόδια και σκυταλοδρομία 4×100. Αποτελεί ένα σημαντικό τεστ στα ατομικά αγωνίσματα ενόψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος Α/Γ της Πάτρας και θα δώσει σίγουρα το πλεονέκτημα της ψυχολογίας αφού διεξάγεται ακριβώς μία εβδομάδα πριν. Πάμε να δούμε ποιοι και ποιες ξεχωρίζουν σύμφωνα με τις ανακοινωμένες συμμετοχές:

Στα 100μ. ανδρών και γυναικών είναι δηλωμένοι και οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες. Στις γυναίκες ξεχωρίζουν τα ονόματα των Σπανουδάκη, Γάτου, Σαμάνη, Κεραμιδά για την Ελλάδα και Φωτοπούλου, Παπαϊωάννου, Αρτυματά και Ανδρέου για την Κύπρο. Αντίστοιχα στους άνδρες ξεχωρίζουν οι Τριβυζάς, Νυφαντόπουλος για την Ελλάδα, ο Κύπριος Χατζηθεωρής και οι Ούγγροι Μπόρος, Σάμπο και Καντάσι.

Στα 200μ. το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην κυπριακή τριάδα των Αρτυματά, Παπαϊωαννου Φωτοπούλου ενώ είναι δηλωμένη και η Μαρία Μπελιμπασάκη, που δεν είναι σαφές αν θα τρέξει γιατί έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στα 400μ. Στους άνδρες ο γνώριμος της απόστασης Τριβυζάς έχει 21.41 από τον κλειστό, ο Σωτήρης Γκαραγκάνης όμως έχει δηλωθεί μόνο σε αυτή την απόσταση και θα διεκδικήσει να κάνει την έκπληξη. Για την Κύπρο θα τρέξει ο Χατζηθεωρής που έχει δηλωθεί και στα δύο σπριντ ενώ δυνατός είναι και ο Ρουμάνος Βαλενίν Τανάσε.

Στα 400μ. η Μαρία Μπελιμπασάκη μπορεί να κατεβάσει το φετινό της 51.96. Δίπλα της θα πάρουν θέση η Ρουμάνα Καμέλα Φλορίνα Γκαλ και η Ελπίδα Καρκαλάτου που ήδη έχει κατέβει τα 54.00 και όλο και βελτιώνεται φέτος. Στους άνδρες ο Πέτρος Κυριακίδης θέλει να επαναλάβει επίδοση κάτω από 48.00 (έχει φετινό 47.88) αλλά μάλλον θα χρειαστεί να επιλέξει γιατί έχει δηλωθεί και στα 400μ. εμπόδια που είναι το κύριο άθλημα του. Ξεχωρίζει η συμμετοχή του εξαιρετικού Αλβανού Φράνκο Μπούρατζ που εντυπωσίασε στο Γκέβλε. Στον ίδιο αγώνα θα είναι ο παίδας Αλέξανδρος Αλέρου και ο Εράλντο Κεραμά των 800μ. και ο Δημήτρης Λεβαντίνος που θα τρέξει μόνο 400μ. και δε θα μπει στα χαμηλά εμπόδια.

Στα ψηλά εμπόδια ξεχωρίζουν στις γυναίκες οι Ούγγρες Κόζακ και Σόροκ ενώ για την Ελλάδα θα έχουμε ντέρμπι μεταξύ της Σοφίας Ιωσηφίδου, της Κλεάνθης Σάντα και της Σάρα Άουντι. Στους άνδρες ο Κώστας Δουβαλίδης είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ακολουθούν ο Μιχάλης Κιάφας και ο Κύπριος Αναστάσιος Βασιλείου.
Στα χαμηλά εμπόδια η Ελπίδα Τόκα και η Δήμητρα Γναφάκη θα κυνηγήσουν το φετινό ρεκόρ, όπως και ο Πέτρος Κυριακίδης με τον Κώστα Νάκο στους άνδρες που θέλουν να προσεγγίσουν το φράγμα των 50 δευτερολέπτων.

Στις σκυταλοδρομίες 4×100 θα έχουμε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Ουγγαρία σε άνδρες και γυναίκες ενώ η Βουλγαρία θα κατεβάσει ομάδα μόνο στους άνδρες. Η διοργάνωση αποτελεί μία εξαίρετη ευκαιρία προετοιμασίας για τις εθνικές ομάδες σκυταλοδρομιών ενόψει Μπίντγκοτς.

Το σύνολο των συμμετοχών μπορείτε να δείτε εδώ:

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/