Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Εθνική γυναικών: Αναχώρησε για Γκρατς για να τελειώσει την πρόκριση

Published

on

Ξημερώματα, δεν δώσαν δικαιώματα που λέει και το γνωστό τραγούδι, αλλά αντιθέτως ο Γκιγιέρμο Ναράνχο και τα κορίτσια του αναχώρησαν από την Αθήνα για το Γκρατς εν όψει του 2ου τουρνουά των προκριματικών του Ευρωβόλεϊ χωρίς καμία έπαρση.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Το 3χ3 στη Λάρισα φέρνει την εθνική μια ανάσα από τη 2η σερί συμμετοχή της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά από τη στιγμή που μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί κάτι, όλα τα μέλη της αποστολής μπήκαν στο αεροπλάνο (αρχικά για Άμστερνταμ και μετά για Γκρατς) με τη λογική «τίποτα δεν έχει τελειώσει…».

«Μα όντως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη… Σίγουρα έχουμε κάνει ένα σημαντικό πρώτο βήμα, σίγουρα ελέγχουμε την κατάσταση, αλλά πρέπει να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένες και να παίξουμε ακόμη καλύτερα στο 2ο τουρνουά», είπε η Τζίνα Λαμπρούση εκφράζοντας πάντως τη βεβαιότητα ότι κι η αγωνιστική άνοδος θα έρθει και οι νίκες που θέλουμε.

«Παίζουμε μετά από σχεδόν δύο χρόνια κι αυτό δεν είναι εύκολο κάτι που έγινε αντιληπτό στην πρεμιέρα του πρώτου τουρνουά. Αλλά το σημαντικό είναι ότι παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτερες κι είμαι σίγουρη ότι αυτό θα συνεχιστεί και στην Αυστρία».

Την ίδια βεβαιότητα εξέφρασε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γκιγιέρμο Ναράνχο αφού πρώτα βέβαια ο Ισπανός υπενθύμισε ότι: «… δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά και μέχρι να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η πρόκριση πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο».

Από κει και πέρα ο Ισπανός τεχνικός περιμένει να δει στο Γκρατς «…την ομάδα να συνεχίσει να βελτιώνεται παρά τη φυσιολογική κούραση που υπάρχει από τα τρία ματς στην Λάρισα και τα ταξίδι στην Αυστρία. Η Εθνική δεν είχε παίξει για δύο χρόνια, χρειάζεται τους αγώνες και παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι», ενώ όσον αφορά τους αντιπάλους μας σημείωσε: «Όπως βελτιωνόμαστε εμείς το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας. Στη Νορβηγία δεν διεξήχθη φέτος πρωτάθλημα και μετά από τρία ματς και κάποιες προπονήσεις προφανώς θα είναι μια καλύτερη ομάδα. Η Ισπανία μάλλον θα έχει την Εσκαμίγια η οποία είναι ήταν τραυματίας και είναι μια αθλήτρια υψηλού επιπέδου και η Αυστρία είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη αγωνιζόμενη εντός έδρας. Γι’ αυτό λοιπόν τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη και πρέπει να δείξουμε μεγάλη σοβαρότητα και στο 2ο τουρνουά».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/