Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Εθνική γυναικών: Πρώτος έλεγχος, πρώτα χαμόγελα (βίντεο)

Published

on

Από τις 2 Σεπτεμβρίου 2019 και τα δάκρυα του αποχαιρετισμού στο Ελ. Βενιζέλος πέρασαν 19 μήνες, αλλά το παρεάκι της Εθνικής γυναικών άρχισε από σήμερα σιγά, σιγά να μαζεύεται ξανά.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Εκείνη την ημέρα η αποστολή είχε επιστρέψει από τη Βουδαπέστη όπου είχε ολοκληρώσει την παρουσία της στο Ευρωβόλεϊ 2019, έχοντας χάσει στους 16 από την Ολλανδία.

Τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο πολύ θα άλλαζαν οι ζωές όλων εξαιτίας της πανδημίας και θα χρειαζόταν τόσο μεγάλο διάστημα για να βρεθεί ξανά όλες μαζί.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας εν όψει των προκριματικών του Ευρωβόλεϊ 2021 ξεκίνησε, καθώς από αύριο η αποστολή θα βρίσκεται στη Λάρισα, κι έτσι σήμερα το πρωί το πρώτο γκρουπ πέρασε από τον απαραίτητο έλεγχο στο Ερρίκος Ντυνάν, υπό την επίβλεψη του χειρουργού-ορθοπεδικού κ. Νικόλαου Σούρα

«Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε, αλλά υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός γιατί θα βρεθούμε πάλι όλες μαζί», παραδέχθηκε η αρχηγός Στέλλα Χριστοδούλου η οποία χαρακτήρισε βατό τον όμιλο της Εθνικής, ενώ μίλησε και για την εμειρία της στο πρωτάθλημα Τουρκίας με την Αϊντίν.

«Τα προηγούμενα καλοκαίρια γκρινιάζαμε γιατί είχαμε συνέχεια προπονήσεις, αγώνες, αλλά το περασμένο που λόγω της πανδημίας δεν είχαμε υποχρώσεις με την εθνική μας κακοφάνηκε. Μας έλειψε αυτή η αίσθηση της παρέας. Ειλικρινά ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην πετυχημένη πορεία που ξεκινήσαμε στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», παραδέχθηκε η Ανθή Βασιλαντωνάκη και προανήγγειλε… κορωνοπάρτι όταν ολοκληρωθεί το παζλ με τις αφίξεις των κοριτσιών από το εξωτερικό.

Από τα νέα πρόσωπα που κλήθηκαν στην προετοιμασία είναι η Ασημίνα Νικολογιάννη η οποία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της.
«Χάρηκα πάρα πολύ που είμαι στις επιλογές της Εθνικής ομάδας και θα έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω στην προετοιμασία. Είναι πολύ τιμητικό για μία αθλήτρια να δέχεται την κλήση από την Εθνική ομάδα, ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες. Το βλέπω σαν μία προετοιμασία με έμπειρες αθλήτριες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Μακάρι να κυλήσουν όλα ομαλά και να πάρουμε την πρόκριση».

Στον αντίποδα η Εύα Χαντάβα μετά την απουσία της από το Ευρωβόλεϊ 2019 επέστρεψε στην Εθνική και η δική της χαρά είχε άλλη αφετηρία.. «Είναι τιμή μου να φοράω τη φανέλα της Εθνικής και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι πίσω. Είναι μία ομάδα με την οποία μεγάλωσα. Το να παίζεις με την Εθνική στη χώρα σου είναι σπουδαίο και μπορούμε να προκριθούμε από τον όμιλό μας. Έχω πολύ μεγάλο κίνητρο για διάκριση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κωνσταντίνα Βλαχάκη με τη διεθνή ακραία να τονίζει: «Είμαι πραγματικά χαρούμενη που συμμετέχω και πάλι στην Εθνική ομάδα. Όλα τα κορίτσια το περίμεναν πως και πως να ξεκινήσουμε πάλι. Το ρόστερ αποτελείται από αθλήτριες που μπορούν να αντεπεξέλθουν, έχουμε βατό όμιλο και θα δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/