Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Εμφύλιος Σακοράφα – ΑΚΑΣ, αναλαμβάνει η Σιώμου με εισήγηση Κεντέρη

Published

on

Όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί ο ελληνικός στίβος και η ελληνική ομοσπονδία, ήξεραν πολύ καλά ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ο πιο καυτός μήνας σε όλη την προεδρική θητεία της Σοφίας Σακοράφα.

Είναι ο μήνας που η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δεν θα μπορούσε να παίζει άλλα παιχνίδια έχοντας συμπληρώσει ένα εξάμηνο στην ηγεσία, ο μήνας που θα έπρεπε να αποκαλυφθεί τι επιδιώκει μέσα από την επανεμφάνισή της στον ελληνικό στίβο μετά από 35 χρόνια απουσίας. Και όπως βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να αποκαλύπτονται σιγά-σιγά, τόσο ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να επιβληθεί για να διοικήσει όσο και οι βουλές της με κορυφαία απ’ όλες να διαχωρίσει την θέση της από την ΑΚΑΣ, την κίνηση των σωματείων που την εξέλεξαν πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ.
Ναι, έγινε κι αυτό. Η Σοφία Σακοράφα, η επικεφαλής της ΑΚΑΣ τον τελευταίο χρόνο που επανεμφανίστηκε στο αθλητικό προσκήνιο, επιβεβαιώνει το βιογραφικό της να αλλάζει με ευκολία παρατάξεις (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25) και πρόσθεσε στην λίστα της πλέον και την ΑΚΑΣ καθώς όπως διαφαίνεται ξεκάθαρα από τις επιλογές της στους έξι μήνες θητείας στην διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, δύο είναι τα μόνα μεγάλα θέματα που την απασχολούν. Να πάρει τον απόλυτο έλεγχο των διοργανώσεων του μαραθωνίου και του ημιμαραθωνίου όπως και έκανε τελικά, καθώς επίσης να δημιουργήσει μία δική της ομάδα στελεχών ώστε να πάψει να είναι εξαρτώμενη από τους ανθρώπους και τα σωματεία της ΑΚΑΣ, αφού ως γνωστόν η ίδια δεν διαθέτει κάποια ιδιαίτερη διείσδυση στην βάση του αθλητισμού που είναι τα σωματεία.

Τα Σεπτεμβριανά

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στον καυτό Σεπτέμβριο και το ξέσπασμα του εμφυλίου εντός της ΑΚΑΣ αρχικά με την αποπομπή του Βαγγέλη Παπαποστόλου και της ομάδας του, στη συνέχεια με το άδειασμα του Γιάννη Κουτσιώρα και της ομάδας του, για να βρεθεί πλέον εκτός ελέγχου ο εσωτερικός εμφύλιος της ομάδας Σακοράφα μετά και το διαφαινόμενο άδειασμα του Γιώργου Πομάσκι και της ομάδας του. Όλα αυτά τα άκρως αποκαλυπτικά ρίχνουν αρκετό φως στα διοικητικά δρώμενα του ΣΕΓΑΣ, στα οποία όπως προκύπτει σημαντικό ρόλο έπαιζε και παίζει και ο Κώστας Παναγόπουλος κινούμενος όσο πιο διακριτικά μπορεί, ώστε να μην προκαλέσει αντιδράσεις και να μην φθαρεί περισσότερο το όνομά του.
Προφανώς και σε συνεννόηση με τον Κωνσταντίνο Μπιτσάνη (σύζυγος της προέδρου και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΜΕΡΑ25) που αποτελεί τον πιο στενό συνεργάτη της προέδρου που αν και εξωθεσμικός έχει καθημερινή παρουσία και ελεύθερη πρόσβαση στα γραφεία και τα αρχεία της ομοσπονδίας, αλλά και σε στενή συνεργασία με τον Κώστα Κεντέρη μέσω του οποίου περνάει την γραμμή του στο αθλητικό κομμάτι, ο Κώστας Παναγόπουλος «φωνάζει» από μακριά πως ήδη επεξεργάζεται το σχέδιο επιστροφής του στο ΣΕΓΑΣ από το 2023 και μετά που θα έχει δικαίωμα βάση νόμου. Ναι, ο πρώην πρόεδρος αυτό το σενάριο δουλεύει ενδεχομένως και με την συναίνεση της Σακοράφα, η οποία μετά από έξι μήνες στην προεδρία παρά το τεράστιο άνοιγμα στα οικονομικά της ομοσπονδίας που ανακάλυψε, είναι άξιον απορίας που δεν έχει καλέσει ακόμη τον εισαγγελέα και τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να παρέμβουν με ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά της ομοσπονδίας των προηγούμενων διοικήσεων και τον απαραίτητο καταλογισμό ευθυνών για τα 5 και πλέον εκατ. ευρώ χρέος που φέρεται να άφησε στο ΣΕΓΑΣ η διοίκηση Παναγόπουλου.

Η επιθυμία του Παναγόπουλου

Έτσι φτάσαμε στο σημείο μία μεγάλη επιθυμία του Παναγόπουλου να γίνεται πραγματικότητα από το δίδυμο Σακοράφα-Κεντέρη. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 2016 μιλούσε στον Βασίλη Σεβαστή για την Ιωάννα Σιώμου και ήταν αυτός που την προωθούσε να γίνει εθνική προπονήτρια του ΣΕΓΑΣ με την πρώτη ευκαιρία. Τον Σεβαστή δεν κατάφερε τελικά να τον πείσει, Σακοράφα και Κεντέρης όμως είναι πολύ πιο εύκολοι γιατί δεν γνωρίζουν κιόλας και μόλις είδαν πως δεν περνάει η εισήγηση για τον Λάμπρο Παπακώστα όχι μόνο από το ΔΣ της ομοσπονδίας αλλά και από τον ευρύτερο κύκλο των ανθρώπων της ΑΚΑΣ, έκαναν πίσω και παίζουν το «χαρτί» Ιωάννα Σιώμου όπως ακριβώς επιθυμεί ο Κώστας Παναγόπουλος.
Το πόσο δυνατό “χαρτί” είναι η Ιωάννα Σιώμου δεν θα το πούμε εμείς, θα πρέπει να της δοθεί η δυνατότητα να εργαστεί και να κριθεί. Όμως με ποιά κριτήρια θα γίνει η επιλογή του τεχνικού διευθυντή που καλείται να διαδεχθεί τον εθνικό προπονητή, θα αναρωτηθούμε όπως και πολλοί άλλοι. Δεν πρέπει να παρουσιάςουν η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος που φέρουν την ευθύνη με ποιά κριτήρια και ποιά διαδικασία παίρνουν αποφάσεις; που πήγε η διαφάνεια και η αξιοκρατία; Πάντως, αν στον ελληνικό στίβο με τα όποια στελέχη διαθέτει σε επίπεδο υψηλού αθλητισμού, το δυνατό “χαρτί” των Σακοράφα-Κεντέρη για την θέση του τεχνικού διευθυντή είναι η προπονήτρια που προέρχεται από τον ΓΣ Κηφισιάς, τότε είναι ξεκάθαρο πως η διοίκηση Σακοράφα είναι σε πολύ μεγάλη απόγνωση έως πλήρη κατάρρευση και πολύ σύντομα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στα διοικητικά του ΣΕΓΑΣ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/