Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Επιστρέφει η Σποτάκοβα

Published

on

Μετά από απουσία δύο χρόνων η Μπάρμπορα Σποτάκοβα επιστρέφει στο ντάιαμοντ λιγκ της Ρώμης για τον πρώτο της επίσημο αγώνα μετά το 2017.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Η 37χρονη πια κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ακοντισμό θα επιστρέψει στα ταρτάν στις 6 Ιουνίου και στο ντάιαμοντ λιγκ της Ρώμης για να κάνει τον πρώτο της επίσημο αγώνα με το 2017. Τελευταία καταγεγραμμένη επίδοση της αθλήτριας είναι 59.14μ. από τις 13 Μαΐου του 2017, ενώ την σεζόν εκείνη έκλεισε με καλύτερη βολή στα 68.26μ.
Μετά την γέννα του δεύτερου παιδιού της, η Τσέχα αθλήτρια είχε ανακοινώσει πως θα επιστρέψει για να συνεχίσει την επιτυχημένη της καριέρα με αποτελέσματα ανάλογα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο και του Λονδίνου, στοχεύοντας ξεκάθαρα στο Τόκιο 2020. Η κορυφή είναι πια πιο δύσκολη υπόθεση για την Σποτάκοβα, αφού η νέα γενιά έχει εξελιχθεί σημαντικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την συνέχεια πόσο μάλλον όταν αφορά μια τόσο επιτυχημένη αθλήτρια.
Στο μίτινγκ της Ρώμης θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις τέσσερις από τις πέντε αθλήτριες που είχαν διαμορφώσει την κορυφαία πεντάδα στον κόσμο σε επιδόσεις το 2018 με τις Κριστίν Χουσόνγκ (Γερμανία), Χούιχουι Λου(Κίνα), Τατσιάνα Κχαλάντοβιτς (Λευκορωσία) και Σιγίνγκ Λιού(Κίνα) να διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον για το ντεμπούτο της Σποτάκοβα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/