Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Ευρωλίγκα: Με φαβορί τον Ολυμπιακό το Final 4

Published

on

Με τον Ολυμπιακό να θέλει να κερδίσει για δεύτερη φορά τον τίτλο της ευρωλίγκας υδατοσφαίρισης γυναικών, όντας και φαβορί, και τρεις αρκετά ανταγωνιστικές ομάδες θα διεξαχθεί το Final 4 της διοργάνωσης, στη Βουδαπέστη.

Παρ’ όλο που η Ουγγαρία αποτελεί κορυφαία δύναμη στο πόλο, ανδρών και γυναικών, έχουν να κατακτήσουν τον τίτλο της ευρωλίγκας από το 1992 που ήταν και η μοναδική φορά που το κατάφεραν αυτό. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός αποτελεί ίσως μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της διοργάνωσης. Το 2015 κέρδισαν στον τελικό, κατακτώντας τον τίτλο, ενώ το 2017 και το 2019 βρίσκονταν ξανά στον τελικό αν και ηττήθηκαν. Παράλληλα, έχει βρεθεί στο Final 4 έξι φορές συνολικά, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις. Μάλιστα, μετά τη νίκη επί της κατόχου του τίτλου και μίας εκ των κορυφαίων ομάδων, της Σαμπαντέλ, ο Ολυμπιακός έδωσε τα πιο θετικά δείγματα για τη διεκδίκηση του τίτλου για ακόμη μία φορά και είναι ίσως το μεγαλύτερο φαβορί γι’ αυτόν.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τόσο εύκολο έργο καθώς η Ουγγρική Ούιπεστ, που είχε κερδίσει το Len Trophy το 2017, έχει δείξει πως είναι αρκετά δυνατή και φέτος και πολύ θα ήθελε να θριαμβεύσει μέσα στη Βουδαπέστη. Η Ούιπεστ μαζί με τη Ντουναϊσβάρος, η οποία επιστρέφει στις μεγάλες διοργανώσεις από το 2006, θα προσπαθήσουν να πάρουν νίκες ώστε να βρεθούν μαζί στον τελικό και το τρόπαιο να πάει σε ουγγρικά χέρια. Στον ημιτελικό, και η ρωσική Ντιναμό Ουραλότσκα που κάνει επίσης την επιστροφή της μετά από περίπου 14 χρόνια.

Ο νικητής του πρώτου αγώνα θα παίξει με τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ενώ οι χαμένοι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους.

Πρόγραμμα

Ημιτελικός (Παρασκευή, 30/4)

13:15 Ολυμπιακός (Ελλάδα) – Ούιπεστ (Ουγγαρία)
15:45 Ντουναϊσβάρος (Ουγγαρία) – Ντιναμό Ουραλότσκα (Ρωσία

Τελικός – μικρός τελικός (Σάββατο, 1/5)

18:45 Αγώνας χάλκινου μεταλλίου
21:15 Τελικός

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/