Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ευρωπαϊκά κύπελλα: Επιστροφή με 9 ομάδες

Published

on

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ εγκρίθηκαν και οι συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Κι οι ειδήσεις που προέκυψαν ήταν πολλές και σημαντικές καθώς μετά την περσινή μηδενική παρουσία του ελληνικού βόλεϊ (απολύτως δικαιολογημένα λόγω του κορωνοϊού) την επόμενη σεζόν θα έχουμε 9 ομάδες.

Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό νέο ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες/

Επίσης είδηση είναι και η επιστροφή των δύο ομάδων του ΠΑΟ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα μετά από μία δεκαετία, όπως και οι παρθενικές συμμετοχές για τον ΠΑΟΚ (γυναίκες) και τη Θέτιδα Βούλας.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΟΠΕ:

Εγκρίθηκαν οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης 2021-2022 και το απεδέχθησαν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ
Champions League:
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
CEV Cup: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Challenge Cup: Παναθηναϊκός Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Champions League:
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
CEV Cup: Α.Ο. Θήρας, Π.Α.Ο.Κ.
Challenge Cup: Παναθηναϊκός Α.Ο., Α.Σ.Π. Θέτις

Εγκρίθηκαν οι Ειδικές Προκηρύξεις των Ενώσεων της Α’ φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αγοριών Κ21-Κ18 και Κοριτσιών Κ20-Κ18.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η παράταση διάρκειας της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 έως 31 Αυγούστου 2021 για τους έχοντες δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Αγοριών Κ21 & Κ18 και Κοριτσιών Κ20 & Κ18.

Εγκρίθηκε ο κατάλογος των 26 Καθηγητών Φυσικής Αγωγής που θα προταθούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η σύνθεση των παρακάτω Επιτροπών Ε.Ο.ΠΕ.:

Επιτροπή Μεταγραφών

Επιτροπή Εθνικών Ομάδων

Επιτροπή Ανάπτυξης

Επιτροπή Beach Volley

Επιτροπή Snow Volley

Οικονομική Επιτροπή

Επιτροπή Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Επιτροπή Marketing

Δικαστική Επιτροπή

Ορίστηκαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι της Ε.Ο.ΠΕ. στην Επιτροπή Ισοτιμιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τακτικός εκπρόσωπος θα είναι ο κ. Λευτέρης Κογκαλίδης και Αναπληρωματικός ο Χαράλαμπος Ξοφάκης και οι δυο μέλη του Δ.Σ. Ε.Ο.ΠΕ..

Εγκρίθηκε ομόφωνα η αποστολή ενός ερωτηματολογίου σε αθλητές/αθλήτριες βόλεϊ και beach volley για διδακτορική διατριβή με θέμα «Δερματολογικά νοσήματα που εμφανίζονται σε αθλητές/αθλήτριες βόλεϊ και beach volley».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/