Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ευρωπαϊκό Κ23: Πέντε τελικοί για την Εθνική κωπηλασίας

Published

on

Την παρουσία τους σε πέντε τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων που διεξάγεται στην Κρούζιτσα της Πολωνίας εξασφάλισαν τα ελληνικά πληρώματα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης.

Η τετράκωπος των ανδρών με του Καπακόγλου, Φαΐτα, Ζωγράφο και Λαπίκοφ πήρε την 1η θέση στον προκριματικό με χρόνο 6:01.52 και σφράγισε το εισιτήριο για την κορυφαία εξάδα της κατηγορίας στην Ευρώπη.

Εξαιρετικές εμφανίσεις και από τα δυο διπλά σκιφ. Πιο συγκεκριμένα οι Χρήστος Στεργιάκας και Ιάσονας Εξάρχου τερμάτισαν πρώτοι στον προκριματικό με 6:20.25 και πήραν το εισιτήριο του τελικού. Πρώτες τερμάτισαν και οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ευαγγελία Φράγκου στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με 6:56.60 για να πάρουν κι αυτές την πρόκριση για τον τελικό.

Στη δίκωπο γυναικών συνολικά αγωνίστηκαν έξι πληρώματα και θα πάρουν μέρος στον τελικό όλα. Οι  Παρθένα Παπατέρπου, Ελένη Χαραλαμπίδου στην προκριματική κούρσα πήραν την 4η θέση με 7:36.55.

Στο σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών η Ελένη – Μαρίνα Λεβεντέλη ήταν 3η στον προκριματικό με 7:58.89 και στη συνέχεια στον ημιτελικό βελτιώνοντας το χρόνο της και τερματίζοντας σε 7:49.60 πήρε την 1η θέση και την πρόκριση στον τελικό.

Στον μικρό τελικό θα αγωνιστούν  η δίκωπος των ανδρών με τους Λεωνίδα Τζουμέζη, Λεωνίδα Παλαιοπάνο οι οποίοι πήραν την 5η θέση στον επαναληπτικό με 7:01.22 και έμειναν εκτός τελικού όπως και  το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών με τους Ανδρέα Αθανασιάδη Καούδη και Στράτο Τριανταφύλλου που πήραν την 3η θέση στο ρεπεσαζ με 6:37.94

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/