Connect with us

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Ευρωπαϊκό μπιτς βόλεϊ: Στη Μόσχα Αρβανίτη, Καραγκούνη

Published

on

Μία ακόμη μεγάλη πρόκληση, στο κυνήγι των βαθμών αλλά και των διακρίσεων, έχει μπροστά της η Εθνική ομάδα της άμμου που από την Τρίτη ρίχνεται στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θα διεκδικήσουν στο στέμμα της πρωταθλήτριας στη Μόσχα, στο δεύτερο μεγαλύτερο event που θα διεξαχθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες στη γηραιά ήπειρο καθώς είχε προηγηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Αμβούργο.

Για τις Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη ως δίδυμο αυτή είναι η 3η τους συμμετοχή (5ες το 2013 και 17ες το 2016), αλλά για την πρώτη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι μια… αγαπημένη συνήθεια καθώς συμμετείχε ανελλιπώς από το 2003 έως το 2016 (με μοναδική απουσία το 2010 λόγω ίωσης) έχοντας κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο (2005, 2007) με παρτενέρ την Βάσω Καραντάσιου.

Το ελληνικό δίδυμο που είναι στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και εξακολουθεί να έχει ελπίδες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του ranking (λίγες αλλά υπαρκτές) είναι στον Α’ όμιλο μαζί με τις Τσέχες Χερμάνοβα/Σλούκοβα (No14 στον κόσμο και Νο 1 στην Ευρώπη), τις Γαλλίδες Πλασέ/Ρισάρ (Νο55 στον κόσμο)  κα τις Ιταλίδες Μενεγκάτι/Όρσι (Νο17 στον κόσμο). Χερμάνοβα και Σλούκοβα ήταν αμφίβολες για το τουρνουά καθώς πριν από ένα μήνα η τελευταία είχε σπάσει το μικρό δάκτυλο του ποδιού της, με αποτέλεσμα να χάσει το Παγκόσμιο, αλλά επέστρεψαν την περασμένη εβδομάδα στη Βιέννη όπου κατέλαβαν την 5η θέση.

«Κάθε διοργάνωση είναι σημαντική. Έχουμε αγωνιστικό ρυθμό από τις διεθνείς διοργανώσεις που παίζουμε με την Πένυ και σε συνδυασμό με το πανελλήνιο πρωτάθλημα που συμμετείχαμε πριν μία εβδομάδα έχουμε επιπλέον αγώνες στα πόδια μας. Το έργο μας θα είναι δύσκολο, κάθε ομάδα που συμμετέχει στη διοργάνωση είναι δυνατή και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» δήλωσε η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη είπε από την πλευρά της:

«Υπάρχει μία μικρή κούραση από τα συνεχή ταξίδια και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, όμως υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και το κίνητρο είναι υψηλό. Κάθε αθλητής θέλει να συμμετέχει σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και ήταν ένας από τους στόχους μας όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια τον Οκτώβριο. Στον όμιλό μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατές όμαδες, όμως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να είμαστε και έτοιμες για το τετράστερο τουρνουά που ακολουθεί αμέσως μετά το ευρωπαϊκό, πάλι στη Μόσχα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 6 Αυγούστου

11.00: Χερμάνοβα/Σλούκοβα (Τσεχία) – Πλασέ/Ρισάρ (Γαλλία)

11.00: Μενεγκάτι/Όρσι (Ιταλία) – Αρβανίτη/Καραγκούνη (Ελλάδα)

Τετάρτη 7 Αυγούστου

11.00: Χερμάνοβα/Σλούκοβα (Τσεχία) – Αρβανίτη/Καραγκούνη (Ελλάδα)

11.00: Μενεγκάτι/Όρσι (Ιταλία) – Πλασέ/Ρισάρ (Γαλλία)

Πέμπτη 8 Αυγούστου

10.30: Χερμάνοβα/Σλούκοβα (Τσεχία) – Μενεγκάτι/Όρσι (Ιταλία) 10.30: Αρβανίτη/Καραγκούνη (Ελλάδα) – Πλασέ/Ρισάρ (Γαλλία)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/