Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Η ιταλική ομοσπονδία ανακοίνωσε το δικό της σχέδιο… Μάρσαλ

Published

on

Μετά τις ανακοίνωσεις της CEV γα την ενίσχυση των σωματείων, η ιταλική ομοσπονδία ανακοίνωσε το δικό της σχέδιο προκειμένου να βοηθήσει τους 4.000 συλλόγους που έχει στη δύναμη της.

τουΔημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Με την Ιταλία να μην έχει βγει ακόμη από το… μάτι του κυκλώνα της επιδήμιας, η ιταλική ομοσπονδία ανακοίνωσε τις πρώτες αποφάσεις προκειμένου να ανακουφίσει τα σωματεία μέλη της διαβλέποντας τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Συνολικά η FIVAP ανακοίνωσε μέτρα εξοικονόμισης 5 εκατ. ευρώ, τα οποία μπορεί να μοιάζει με σταγόνα στον ωεκανό (20 εκατ. υπολογίζονται οι απώλειες στις ερασιτεχνικές ομάδες και 29 εκατ. οι απώλειες στις λίγκες), αλλά δεν παύει να είναι μια σημαντική ανάσα.

Τα μέτρα αφορούν μείωση όλων των παραβόλων που αφορούν δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων, παραγόντων, αθλητών, προπονητών, ενώ το πιο κοστοβόρο είναι αυτό που αφορά την μη πληρωμή του περίφημου «tasse gara» (σε ελεύθερη μεταφραση φόρος αγώνα) για όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Αυτό το τελευταίο μέτρο εδώ και χρόνια αποτελούσε αντικείμενο αντιπαράθεσης της Ομοσπονδίας και των σωματείων (γιατί σχεδόν όλα διέθεταν 6 έως 10 αναπτυξιακές ομάδες) και τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά οι ομάδες θα γλιτώσουν τα συγκεκριμένα χρήματα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/