Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Η μεγάλη βραδιά του Θανάση Μπελιγράτη

Published

on

Στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας πραγματοποιήθηκε το ετήσιο γκαλά της CEV όπου μεταξύ άλλων τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Στον «Μπελί» μπορείς να προσάψεις πολλά, αλλά δεν μπορείς να μη του αναγνωρίσεις ότι προσπάθησε να αλλάξει το στάτους του ελληνικού βόλεϊ…

Επί 33 χρόνια υπηρέτησε την ΕΟΠΕ αρχικά ως γενικός γραμματές και κατόπιν ως πρόεδρος, ενώ για 13 χρόνια ήταν μέλος του ΔΣ της CEV κι από το 2012 είναι επίτιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας η οποία σήμερα τον τίμησε με το βραβείο Lifetime achievement award.

Εμφανώς συγκινημένος ο πολύπειρος παράγοντας στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες τους στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες των συλλόγων για τη συνεργασία που είχαν ολα αυτά τα χρόνια για το καλό του αθλήματος όπως και τους συναδέλφους του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επίσης απηύθυνε ξεχωριστές ευχαριστίες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της CEV για την τιμή που του έκαναν και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αλεξάνταρ Μπόρισιτς τονίζοντας ότι οι κοινές τους προσπάθειες έφεραν τη δημιουργία της Βαλκανικής Ένωσης.

Ο κ. Μπελιγράτης, ο οποίος συνοδεύονταν από τον εκτελεστικό διευθυντή της ΕΟΠΕ Περικλή Μπακοδήμο, ρωτήθηκε για την κορυφαία στιγμή της παραγοντικής του καριέρας και απάντησε ότι αυτό που τον ευχαριστούσε ήταν η ενασχόληση με τις νέες γενιές ενώ στάθηκε και στη φιλοξενία σπουδαίων διοργανώσεων του βόλεϊ στην Ελλάδα όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (1994), το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1995) αλλά και τα αντίστοιχα μεγάλα τουρνουά του μπιτς βόλεϊ που φιλοξενήθηκαν σε Ρόδο και Ξυλόκαστρο.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η CEV σε συνεργασία με το γραφείο Τύπου της ΕΟΠΕ με σημαντικές στιγμές από την πορεία του ως παράγοντας του βόλεϊ που προβλήθηκε την ώρα της απονομής του βραβείου.

Επίσης η CEV αναφέρει στην ιστοσελίδα της για τον πρώην πρόεδρο της ΕΟΠΕ:
«Πρώην παίκτης, προπονητής και διεθνής διαιτητής, ο Θανάσης Μπελιγράτης έγινε στέλεχος της Ομοσπονδίας αρχικά έχοντας τη θέση του γενικού γραμματέα για 18 χρόνια. Κατόπιν ανέλαβε πρόεδρος για τα επόμενα 15 χρόνια, ενώ από το 1995 έως το 2008 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CEV.
Επίσης διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και Ταμίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έχοντας ενεργή συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Σε αναγνώριση για την προσφορά του στο Ευρωπαϊκό βόλεϊ ο Θανάσης Μπελιγράτης από το 2012 είναι επίτιμο μέλος της CEV.»

Πέρα από το Θανάση Μπελιγράτη τιμήθηκαν και οι κορυφαίοι αθλητές, προπονητές και διοργανώσεις.

Αναλυτικά τα βραβεία δόθηκαν:

Αθλητής της χρονιάς: Ερβίν Ενγκαπέ (Γαλλία)

Αθλήτρια της χρονιάς: Πάολα Εγκόνου (Ιταλία)

Προπονητής της χρονιάς (άνδρες): Λοράν Τιλί (Γαλλία)

Προπονητής της χρονιάς (γυναίκες): Ζόραν Τέρζιτς (Σερβία)

Κορυφαίο event της χρονιάς: Οι διοργανωτές των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών-γυναικών.

Kings of the beach: Άντερς Μολ, Κρίστιαν Σόρουμ (Νορβηγία)

Queens of the beach: Τζοάνα Χέιντριχ, Ανουκ Βεργκέ-Ντιπρέ (Ελβετία)

Προπονητής της χρονιάς μπιτς βόλεϊ: Κάρε Μολ (Νορβηγία)

Όσον αφορά την κλήρωση των ομίλων του Champions League:

Στους άνδρες οι όμιλοι είναι:

Και στις γυναίκες:

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/