Connect with us

TOP

Θετική παρουσία στο Παρίσι

Published

on

Θετική ήταν η παρουσία των Ελλήνων τζουντόκα στο γκραν σλαμ του Παρισιού, ολοκληρώνοντας τη συμμετοχη τους αποκομίζοντας αρκετούς βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη.

Παρίσι, Βαρβάρα Ακριτίδου

Ο Ρομάν Μουστόπουλος είχε την καλύτερη παρουσία. Αγωνιζόμενος στην κατηγορία των 82κ. ο Έλληνας τζουντόκα έφτασε μέχρι τα ρεπεσάζ όπου ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον Βραζιλιάνο Βίκτορ Πενάμπλερ, Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με νίκη επί του Αζέρου Αλιμλί, συνέχισε με ίπον επί του Ισλανδού Ιούρα, για να φτάσει στον τελικό του ομίλου αποκλείοντας τον Ιρανό Μολάι, μετά από φοβερό αγώνα κάνοντας βαζαάρι και γιούκο, ενώ ο αντίπαλος του κατάφερε και πέρασε ένα βαζάαρι.
Στον τελικό, ο Μουστόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Νοτιοκορεάτη Κι Τσουν Γουάνγκ (No20). Ο Έλληνας τζουντόκα ήταν πολύ επιθετικός, όμως ο Γουάνγκ κατάφερε να περάσει βαζάαρι και να πάρει τελικά αυτός την πρόκριση.
Στα ρεπεσάζ, ο Πενάλμπερ ήταν σαφώς καλύτερος και με ίπον κατάφερε να τον αποκλείσει.
Καλή ήταν και η παρουσία του Αλέξη Ντανατσίδη, ο οποίος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ομίλου του, αποκλείοντας του Μπεν Αμάρ και Μαρσέλ Οτ. Στον ημιτελικό αντεμετώπισε τον Ρώσο Κουμπέτσοφ (Νο20) από τον οποίο ηττήθηκε με ίπον, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντανατσίδης ήταν πολύ καλός με αντίπαλο τον Ρώσο, τον οποίο ανάγκασε σε δύο ποινές.
Η Ελισάβετ Τελτσίδου, αν και αγωνίστηκε στα 70 κιλά αντί για τα 63 που είναι η καλή της κατηγορία είχε καλή παρουσία. Στον πρώτο αγώνα απέκλεισε την Ελβετίδα Ρόμπρα με γιούκο και στο δεύτερο γύρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Ποσβιτέ (Νο10 στην παγκόσμια κατάταξη), από την οποία ηττήθηκε με ίπον στο 3:19 και ενώ στεκόταν πολύ καλά στον αγώνα.
Αν μη τί άλλο, η ελληνική παρουσία στο Παρίσι κρίνεται επιτυχημένη για την ελληνική αποστολή και ας μην κέρδισε κάποιο μετάλλιο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/