Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ιταλία: Άκαρπη η πρώτη επαφή για τις μειώσεις

Published

on

Στην Ιταλία ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χώρο του βόλεϊ μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να δώσει οριστικό τέλος στη σεζόν, χωρίς τον αστερίσκο που είχαν βάλει οι λίγκες.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Τόσο η Λίγκα των ανδρών όσο και αυτή των γυναικών είχαν αποφασίσει μεν το τέλος των πρωταθλημάτων τους με τη σημείωση ότι «εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν τότε μπορεί και να διεξαχθούν κάποιου είδους πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή».

Η Ομοσπονδία όμως στη δική της συνεδρίαση δε δέχθηκε να αφεθεί οποιαδήποτε εκκρεμότητα κι έτσι ανακοίνωσε το οριστικό τέλος της σεζόν, χωρίς να συζητήσει με τις δύο λίγκες, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση τόσο του Ντιέγκο Μόσνα (Λίγκα ανδρών) όσο και του Μάουρο Φαμπρίς (Λίγκα γυναικών) καθώς θεώρησαν ότι η Ομοσπονδία τους άδειασε.

Στην ανδρική λίγκα πάντως δεν έμειναν στα παράπονα και τη δυσαρέσκεια (που δεδομένα υπάρχει), αλλά αμέσως έπιασαν δουλειά για να λύσουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και η σημαντικότερη έχει να κάνει με τις μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών.

Χθες έγινε η πρώτη συνάντηση με την Επιτροπή της Λίγκας και τους εκπροσώπους των παικτών (Σότιλε, Τράβιτσα) ωστόσο όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ μετά το τέλος της «… βγήκε γκρι και όχι άσπρος καπνός από την καμινάδα αφού προέκυψε διαφωνία».

Η αρχική πρόταση της Λίγκας ήταν μείωση 40% έως 30%, η πλευρά των παικτών ξεκίνησε την κουβέντα από το 10%, αλλά δεν υπήρξε προσέγγιση και η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το Πάσχα των Καθολικών.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/