Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ιταλία: Επιστροφή Γκαρντίνι και Στόιτσεφ

Published

on

Με τη μετακίνηση του Άντερσον (από Ζενίτ Καζάν σε Μόντενα) να είναι η πιο σημαντική μεταγραφή μέχρι στιγμής, η αλήθεια είναι ότι οι αλλαγές στους πάγκους στο καμπιονάτο παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον.

τουΔημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Κι αυτές οι αλλαγές σηματοδοτούν δύο πολύ μεγάλες επιστροφές στην ιταλική λίγκα. Για την ακρίβεια η επιστροφή είναι μία και αφορά τον Ράντοστιν Στόιτσεφ, ενώ ο Αντρέα Γκαρντίνι στα 54 του χρόνια για πρώτη φορά θα είναι προπονητής σε ιταλικό σύλλογο.
Ο Γκαρντίνι, ο οποίος το 2004 ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του στην Πιατσέντζα (έχοντας παίξει σε Τορίνο, Ραβέννα, Τρεβίζο, Ρόμα, Μόντενα) είχε δουλέψει ως τεχνικός διευθυντής σε Μόντενα, Ρόμα, ήταν προπονητής της Εθνικής εφήβων της Ιταλίας κι από το 2011 μετακόμισε στην Πολωνία. Αρχικά ως μέλος του προπονητικού τιμ των Εθνικών ομάδων και στη συνέχεια την τριετία 2014-2017 στην Όλστιν και την τελευταία διετία στην ΖΑΚΣΑ με την οποία κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα.
Από σήμερα όμως είναι ο νέος προπονητής της Πιατσέντζα η οποία επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και με την πρόσληψη Γκαρντίνι δείχνει και τις μεγάλες φιλοδοξίες που έχει.
Όσον αφορά τον Ράντο Στόιτσεφ, ο Βούλγαρος μετά την εκδίωξη του από την Μόντενα (κατ’ απαίτηση των παικτών) το καλοκαίρι του 2018 και το φιάσκο με την Στέτσιν (η Πολωνική ομάδα στην οποία ήταν τεχνικός διευθυντής διαλύθηκε μετά την αποχώρηση της χορηγού εταιρίας) επιστρέφει στην Ιταλία ως προπονητής αναλαμβάνοντας την Βερόνα, η οποία δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Γκρίμπιτς. Κι εδώ αρχίζουν οι μεγάλες καραμπόλες…
Ο Σέρβος δεν αποκλείεται να αναλάβει το Μιλάνο, από το οποίο αποχωρεί μάλλον ο Τζιάνι με προορισμό την Μόντενα (αντί του Βελάσκο που αποφάσισε να σταματήσει την προπονητική).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/