Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Και Κιπτσόγκε και Κοσγκέι στο Λονδίνο

Published

on

Μετά τον Έλιουντ Κιπτσόγκε που πριν από μερικές εβδομάδες ανακοίνωσε πως θα τρέξει στο Λονδίνο, ήταν η σειρά της Μπρίγκιτ Κοσγκέι να ανακοινώσει πως και αυτή θα είναι παρούσα.

Τους δυο ταχύτερους δρομείς όλων των εποχών θα έχουν οι Βρετανοί στο Λονδίνο τον ερχόμενο Απρίλιο με την Κόσγκεϊ να επιλέγει όπως ο συμπατριώτης της Κιπτσόγκε, να κάνει τον ανοιξιάτικο της μαραθώνιο στο Λονδίνο πριν από τους Ολυμπιακούς.
Έχοντας τρέξει το απίθανο 2:14:04 στο Σικάγο, η Κοσγκέι θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της και σύμφωνα με κάποιους υπάρχουν καλές πιθανότητες να καταρρίψει εκ νέου το παγκόσμιο ρεκόρ καθώς η διαδρομή και οι συνθήκες του Λονδίνου είναι πιο εύκολη από αυτές του Σικάγου. Η Κενυάτισα είναι σε πολύ καλή κατάσταση καθώς έτρεξε πρόσφατα στο Νιούκαστλ 1:04:28 ημιμαραθώνιο (δεν αναγνωρίζεται ως παγκόσμιο ρεκόρ καθώς δεν πληροί τα κριτήρια).
Ο μαραθώνιος του Λονδίνου διεξάγεται στις 26 Απριλίου, ενώ η ομοσπονδία της Κένυας, εντός του Ιανουαρίου θα ανακοινώσει τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Κιπτσόγκε και την Κοσγκέι να έχουν ήδη κλεισμένη τη θέση τους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/