Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Κόντρα γενεών στο πανελλήνιο ενόργανης

Published

on

Το «σήμερα» και το «αύριο» της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής συναντιέται και φέτος στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα φιλοξενηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, την Πέμπτη (11/07) και την Παρασκευή (12/07).

Συνολικά 83 αθλητές και αθλήτριες (21 άνδρες, 21 γυναίκες, 12 έφηβοι, 29 νεανίδες) έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να δει και να χειροκροτήσει τους εκπροσώπους των Εθνικών ομάδων.

Στην κατηγορία ανδρών, τα προγράμματά τους θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων ο πολυνίκης Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, ο πεντάκις πρωταθλητής Ελλάδας Νίκος Ηλιόπουλος στο σύνθετο ατομικό, όπως και οι Νίκος Κρανίτης, Μπάμπης Καϊλίδης, καθώς επίσης ο Γιώργος Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο και όλοι οι υπόλοιποι «ετοιμοπόλεμοι» αθλητές. Επιπρόσθετα, παρόντες στη Μίκρα για προπονήσεις και για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των συναθλητών τους θα είναι όσοι αναρρώνουν από χειρουργικές επεμβάσεις, όπως ο Αντώνης Τανταλίδης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης και φυσικά ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος μετρά αντίστροφα ενόψει του προ-Ολυμπιακού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Στουτγάρδης (4-13 Οκτωβρίου).

Στις γυναίκες, η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας (2015, 2018) Ιωάννα Ξουλόγη και η πρωτοεμφανιζόμενη στη «μεγάλη» κατηγορία Ελβίρα Κατσάλη θα κυνηγήσουν τη διάκριση, με δεδομένη την απουσία της Αργυρώς Αφράτη, η οποία πρόσφατα ξεπέρασε τον τραυματισμό στο πέλμα που την ταλαιπώρησε τους προηγούμενους μήνες.

Επιπλέον, ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχουν οι εμφανίσεις των νεαρότερων εκπροσώπων της ελληνικής ενόργανης, στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Πέμπτη (11/07) με τον γενικό προκριματικό αγώνα, στον οποίο θα πάρουν μέρος όλοι οι αθλητές και μέσω αυτού θα αναδειχθούν οι νικητές του συνθέτου ατομικού και οι φιναλίστ των επιμέρους οργάνων. Την Παρασκευή (12/07) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί οργάνων όλων των κατηγοριών.

Το πρόγραμμα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής:

Πέμπτη 11 Ιουλίου
10:00 – 12:30: Γενικός αγώνας Νεανίδων
14:00 – 16:00: Γενικός αγώνας Γυναικών
16:15 – 16:30: Απονομές Γυναικών – Νεανίδων
17:30 – 20:00: Γενικός αγώνας Ανδρών – Εφήβων
20:15 – 20:30: Απονομές Ανδρών-Εφήβων

Παρασκευή 12 Ιουλίου
10:00 – 12:10: Τελικοί οργάνων Γυναικών – Νεανίδων
13:00 – 15:00: Τελικοί οργάνων Ανδρών – Εφήβων
15:15 – 15:45: Απονομές

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/