Connect with us

EDITORIAL

Κύπελλο ανδρών: Ένα φάιναλ φορ τα… πάντα όλα

Published

on

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς (αφήστε το εσωτερικό τουρνουά που λέγεται Λιγκ Καπ στην άκρη) θα κριθεί το επόμενο διήμερο στην Ιεράπετρα κι η αλήθεια είναι ότι ναι μεν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ (με όποια σειρά θέλετε) είναι τα φαβορί, αλλά Φοίνικας και Ηρακλής δεν είναι χαμένοι.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Για να βρει κάποιος έναν τελικό χωρίς την παρουσία μιας εκ των τεσσάρων φιναλίστ της Ιεράπετρας θα πρέπει να πάει πίσω στο 2008 στην Ορεστιάδα (Παναθηναϊκός-ΕΑΠ), ενώ από το 2013 και μετά ο θεσμός είναι υπόθεση Ολυμπιακού (4 τίτλοι) και ΠΑΟΚ (2 τίτλοι) τις δύο ομάδες που συγκροτούν το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών.
Κι αν μέχρι πρότινος θα μπορούσε να γίνει μια ξεκάθαρη αγωνιστική προσέγγιση, πλέον σε οτιδήποτε γραφτεί πρέπει να μπαίνουν και αστερίσκοι.
Κι οι αστερίσκοι αυτοί δεν έχουν να κάνουν με το ότι ο ΠΑΟΚ παρατάσσεται με τρίτο προπονητή από την αρχή της σεζόν (Φιλίποφ τώρα, Ψάρρας και Στάνκου οι.. πρώην), αλλά με το ποιοι ακραίοι του Ολυμπιακού θα αγωνιστούν.
Όπως αποκάλυψε ο Μουνιόθ ο Αλεξίεφ είναι Αθήνα (για θεραπείες στη λαβωμένη γάμπα του) και θα πάει αυθημερόν στην Ιεράπετρα, ενώ ο Κουμεντάκης σήμερα έκανε ατομικό πρόγραμμα.
«Μπορεί να παίξουν, αλλά αν δεν παίξουν έχουμε και τον Χριστοφιδέλη», είπε ο Μουνιόθ στην συνέντευξη Τύπου, αλλά ο Ισπανός μάλλον ως εφιάλτη δεν θέλει να βλέπει αυτό το σενάριο.
Όχι γιατί υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς τις ικανότητες του αρχηγού των ερυθρόλευκων, αλλά στα 41 του μπορεί να μην έχει κανένα πρόβλημα να βγάλει υποδοχή, όμως σίγουρα στην επίθεση δεν μπορεί να βοηθήσει.
«Ναι αλλά με τέτοια υποδοχή θα μπουν περισσότερο οι κεντρικοί» θα αντιπαρατάξει κάποιος και δεν θα έχει άδικο, ωστόσο γι’ αυτό γράψαμε για… αστερίσκους.
Το ψυχολογικό πλεονέκτημα πάντως το έχει ο Ολυμπιακός ο οποίος στα 10 τελευταία παιχνίδια έχει 9 νίκες και μία ήττα. Αυτή που γνώρισε πέρσι στον ημιτελικό του Κυπέλλου στη Ρόδο.
Κι ένα στοιχείο ακόμη για τους προληπτικούς… Από το 2014 (Καλαμάτα) Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συναντώνται είτε στον ημιτελικό (2014, 2016, 2017, 2018 και 2019) είτε στον τελικό (2015).
Οι μοναδικές φορές που νίκησε ο ΠΑΟΚ ήταν στην Σύρο και την Ρόδο, ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε σε Καλαμάτα, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη. Για να δούμε αν οι παραδόσεις στη νησιωτική Ελλάδα τηρηθούν.
Στο άλλο ζευγάρι, ο Φοίνικας στον μοναδικό τελικό Κυπέλλου που έχει παίξει, απέκλεισε στον ημιτελικό (2013, Ρέθυμνο) τον Ηρακλή, ενώ οι τελευταίοι τίτλοι του Ηρακλή έχουν άμεση σχέση με τον Φοίνικα καθώς την σεζόν 2013 πήρε το Κύπελλο στην Σύρο και το πρωτάθλημα κόντρα στον Φοίνικα.
Οι Συριανοί έχουν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά όταν μιλάμε για ένα ματς είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται καθαρά για θέμα ημέρας, όποτε τη διαφορά ίσως κάνουν ο πάγκος και η εμπειρία…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/