Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Λεβαντίνος: «Πρώτα η βελτίωση, μετά το όριο»

Published

on

Μετά από ένα νέο ατομικό ρεκόρ, πολύ κοντά στο όριο του αγώνα-στόχου της χρονιάς, ο Δημήτρης Λεβαντίνος συνεχίζει τους αγώνες του με νέα ώθηση και με βλέψεις στην σκυτάλη ερχόμενος στην Ελλάδα.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected] 

Ο 22χρονος αθλητής εμποδίων πριν δύο ημέρες βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ κατεβαίνοντας πρώτη φορά τα 52 δευτερόλεπτα στην κούρσα των 400μ. με εμπόδια και κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 του Γκέβλε. Μιλώντας στο Sportsfeed δηλώνει: «Σαφώς η χαρά και τα συναισθήματα δεν κρύβονται ,επίδοση σαν και αυτή την κυνηγούσα καιρό. Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες στη μεταβατική μου περίοδο στην Αμερική όμως η αποφοίτηση, έκρυβε εκπλήξεις. Στο UTAH έγινε μια ικανοποιητική κούρσα, δύο ατομικά ρεκόρ, εντοπισμός σφαλμάτων στην τεχνική και στην τακτική. Ένα δυνατό ξεκίνημα που θα σιγουρέψει την πολυπόθητη πρόκριση στα Nationals στις 5 Ιουνίου. Παραμένω, όμως, προσηλωμένος ώστε να καταφέρω το όριο του ευρωπαϊκού νέων και γιατί όχι κάτι ακόμη καλύτερο σε ατομικό επίπεδο». Το όριο όπως φάνηκε από την τελευταία του επίδοση είναι εφικτό και μπορεί να το τρέξει ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα το επιδιώξει. «Πρώτα, επιδιώκω την ατομική βελτίωση και έπειτα ακολουθεί η επίτευξη των ορίων. Η ατζέντα των αγώνων συνεχίζει με αγώνα στις 23/5 στο Σακραμέντο, Καλιφόρνια, καθώς μετά το πέρας των υποχρεώσεων ευελπιστώ να γυρίσω στην πατρίδα με ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ στα χαμηλά εμπόδια. Το όριο είναι εφικτό!» δήλωσε ο Λεβαντίνος προσθέτοντας πως το πότε θα επιστρέψει θα είναι γνωστό μετά τον αγώνα του στο Σακραμέντο.

Ο Λεβαντίνος σκοπεύει να ασχοληθεί και με την σκυταλοδρομία 4×400 ερχόμενος στην Ελλάδα αφού στην τελευταία του κούρσα στο αγώνισμα, στις 27 Απριλίου, κατάφερε με την ομάδα του πανεπιστημίου του χρόνο 3:11.61, επίδοση που αποτελεί και σχολικό ρεκόρ! Αν απορροφηθεί, θα μπορούσε μαζί με τους 400αρηδες Άρη Δρίτσα, Μιχάλη Παππά και Γιώργο Λαμπρόπουλο, να σχηματίσουν μια καλή ομάδα που αν προλάβει να έχει την απαραίτητη συνοχή για την σκυτάλη, γιατί να μην διεκδικήσει και μια θέση στο Γκέβλε με τον Λεβαντίνο να θεωρεί πως ο χρόνος είναι αρκετός για την συσπείρωση μιας τέτοιας ομάδας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/