Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μινσκ 2019: Στο 1ο γκρουπ η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο

Published

on

Χθες καθορίστηκαν τα τέσσερα προκριματικά γκρουπ στα οποία θα χωριστούν οι 24 ομάδες που έχουν δηλώσει ότι θα βρεθούν στο Μινσκ για τους 2ους ευρωπαϊκούς αγώνες, στο άθλημα του στίβου.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Οι αγώνες θα διεαχθούν από 21 έως 30 Ιουνίου στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας και όπως είναι γνωστό, στο στίβο θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά ένα καινοτόμο format, αυτό του DNA.

Οι 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ τα οποία είναι τα εξής:
Γκρουπ A: Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Κύπρος
Γκρουπ Β: Πολωνία, Τσεχία, Λευκορωσία, Ιρλανδία, Λιθουανία και Λετονία
Γκρουπ Γ: Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία,* Ρουμανία, Εσθονία και Σλοβενία
Γκρουπ Δ: Ισπανία, Ουκρανία, Τουρκία, Πορτογαλία, Βουλγαρία και Δανία

Στις 23 Ιουνίου, οι πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ θα πάρουν απευθείας πρόκριση για τον ημιτελικό, μαζί με τις δύο καλύτερες ομάδες που κατέκτησαν δεύτερη θέση. Οι υπόλοιπες 18 ομάδες θα παλέψουν για τις τελευταίες 6 θέσεις σε αγώνα ρεπεσάζ στις 25 Ιουνίου που θα γίνει σε τρία γκρουπ. Οι δύο καλύτερες ομάδες κάθε γκρουπ θα περάσουν στον ημιτελικό της 26ης Ιουνίου. Εκεί θα καθοριστεί και το ποιες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της 28ης Ιουνίου. Θα δοθούν μετάλλια και για τις καλύτερες επιδόσεις του κάθε αγωνίσματος, πέρα από τα μετάλλια για τις τρεις πρώτες ομάδες. Τέλος, σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι αποτελεί και αγώνα-κριτήριο για την επίτευξη των ορίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε όλα τα αγωνίσματα πέρα από το τελευταίο που δεν υπάρχει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.


Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/