Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Νανζίνγκ 2021: Πρόβλημα η καραντίνα για το παγκόσμιο κλειστού

Published

on

Τα πολύ αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλλει η Κίνα, είναι το Νο1 πρόβλημα για τη διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στην πόλη Νανζίνγκ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Πρόκειται για τη διοργάνωση που ήταν η πρώτη που αναβλήθηκε με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο η Κίνα που ήταν η χώρα στην οποία εμφανίστηκε πρώτα ο κορονοϊός, έχει καταφέρει με την επιβολή πολύ αυστηρών μέτρων να περιορίσει τον ιό και πλέον να μην καταγράφει θανάτους και κρούσματα.
Από την αρχή της πανδημίας, στην Κίνα έχουν καταγραφεί 92.513 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 4.749 θάνατοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Το μήνα Νοέμβριο, έχουν καταγραφεί 592 κρούσματα και μόλις 3 θάνατοι, όταν τον Οκτώβριο δεν υπήρξε καμία απώλεια, το Σεπτέμβριο ήταν 11 και τον Αύγουστο 47. Όλα για μία χώρα που ο πληθυσμός της ξεπερνά το 1,4 δις.
Η επιτυχία της Κίνας στην αντιμετώπιση της πανδημίας οφείλεται στο γεγονός πως οι Κινέζοι έχουν πρόσφατες μνήμες από τον ιό SARS-CoV και πειθάρχησαν γρήγορα στα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν. Επίσης, τα μέτρα για τους επισκέπτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Κίνα είναι πολύ αυστηρά. Αυτά τα μέτρα έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν οι Κινέζοι και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Εκτός από τα τεστ που είναι υποχρεωτικά, υπάρχει η καραντίνα των 14 ημερών που επιβάλλεται για να μπορέσεις να εισέλθεις στη χώρα. «Αν χρειαστεί, θα φύγω την επόμενη του αγώνα από το Τόρουν (ευρωπαϊκό κλειστού) για να προλάβω να συμπληρώσω στην Κίνα τις 14 μέρες καραντίνας» δήλωσε ο Ρενό Λαβιλενί όμως δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι σαν τον Γάλλο.
Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου προσπαθεί να πείσει τους Κινέζους να χαλαρώσουν το μέτρο της καραντίνας για τους αθλητές όμως προς το παρόν οι Κινέζοι είναι ανένδοτοι καθώς δε θέλουν σε καμία περίπτωση να ρισκάρουν τη δημόσια υγεία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που υπάρχει για τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Νανζίνγκ 19-21 Μαρτίου. Αν η World Athletics δεν πείσει τελικά τους Κινέζους να περιορίσουν την καραντίνα τότε το πιο πιθανό είναι να υπάρξει ακύρωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/