Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ντάιαμοντ λιγκ Λονδίνο: Preview γυναικών

Published

on

Σε μία από τις καλύτερες διοργανώσεις στίβου παγκοσμίως -εκτός πρωταθλημάτων- θα μαζευτούν το επόμενο διήμερο όλοι οι αστέρες του παγκόσμιου στίβου, δύο μήνες πριν το παγκόσμιο της Ντόχα.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Ο αγώνας της βρετανικής πρωτεύουσας σηματοδοτεί τη λήξη μίας άτυπης αγωνιστικής υποπεριόδου της μεγάλης φετινής σεζόν, αφού τουλάχιστον για τη μάχη του διαμαντιού μεσολαβεί ένας μήνας μέχρι τον επόμενο αγώνα. Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι μάχες Ευρώπης-Αμερικής. Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζει η συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επί κοντώ. Πάμε να δούμε όλα τα αγωνίσματα:

100μ.

Αυτό που περιμένουν να δουν οι Βρετανοί είναι η μάχη της Ντίνα Άσερ Σμιθ με την Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις. Την έκπληξη θέλουν να κάνουν για την αφρικανική ήπειρο η Μπλέσινγκ Οκακμπάρε και η Μαρί Χοσέ Τα Λου.
400μ.
Η Σάλγουα Έιντ Νάσερ πάει για την τέταρτη σερί νίκη σε αγώνα διαμαντιού. Η Αμίνα Σεινί μετά το εκπληκτικό τελευταίο 100ρι της Λοζάνης κέρδισε επάξια τον τίτλο της βασικής συναγωνίστριας της που μπορεί να κάνει την έκπληξη.
1500μ.
Η αγαπημένη του κοινού, Λόρα Μιούιρ, θα δυσκολευτεί να πάρει τη νίκη στην έδρα της, μίας και έχει να αντιμετωπίσει πέρα από την Γερμανίδα του Σαλαζάρ, την Κόνστανζ Κλόστερλάλφεν, και τις Γκονυτάφ Τσεγκάι και Ραμπάμπε Αράφι από την Αιθιοπία και το Μαρόκο.
5000μ
Ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες κούρσες αφού περιλαμβάνουν την πρόσφατη παγκόσμια ρεκορντγούμαν στο μίλι, Σιφάν Χασάν, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Έλεν Ομπίρι από την Κένυα που είναι ανίκητη στο τέμπο και την ανερχόμενη Λετσανεμπέτ Γκιντέι από την Αιθιοπία.
100μ. με εμπόδια
Αμερικανική απόβαση θα γίνει στο Λονδίνο με τις Νία Άλι, Κουίν Κλέι των ΗΠΑ και την Ντανιέλ Γουίλιαμς της Τζαμάικα να παίρνουν θέση στα ψηλά εμπόδια. Απούσα θα είναι η τελικά η καλύτερη φέτος, Τζανίκ Μπράουν.
400μ. με εμπόδια
Η Τσέχα Σουζάνα Χέζνοβα θεωρητικά είναι το φαβορί, πρέπει όμως να ξεπεράσει τα εμπόδια που λέγονται Κόρι Κάρτερ, Τζανίβ Ράσελ και Τία-Αντάνα Μπελ.
Άλμα επί κοντώ
Οι Στεφανίδη και Κυριακοπούλου απογειώνουν το ενδιαφέρον για τα ελληνικά χρώματα. Σε συνδυασμό όμως με τις φορμαρισμένες Αντζέλικα Μπένγκστον, Αλίσα Νιούμαν, Χόλι Μπράντσο και βέβαια την πάντα δυνατή Αντζέλικα Σιντόροβα συνθέτουν ένα τρομερό ρόστερ.
Άλμα εις μήκος
Η Μαλάικα Μιχάμπο θέλει να κάνε το 5/5 στις φετινές της νίκες και να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της. Η Μπρίτνεϊ Ρις και το βρετανικό τρίο των Σάρα Πρόκτορ, Λορέιν Ούγκεν και Καταρίνα Τζόνσον-Τόμπσον θα είναι αυτές που θα προσπαθήσουν να σπάσουν το σερί.
Ακοντισμός
Η Γερμανίδα Κριστίν Χάσονγκ έρχεται με φόρα από τη νίκη της στη Λοζάνη και η Αυστραλή Κέλσι Λι Μπάρμπερ έρχεται ως η δεύτερη καλύτερη φέτος με 67.70μ. Την ευκαιρία να ξεχωρίσουν κυνηγούν η Τσέχα Νικόλα Ογκροντνίκοβα και η χρυσή Ολυμπιονίκης Σάρα Κόλακ από την Κροατία.

Στα αγωνίσματα εκτός του βασικού προγράμματος έχουμε τις εξής αθλήτριες:

200μ.
Η Ιλέιν Τόμπσον θα έχει ως βασική συναγωνίστρια την Μαρί Χοσέ Τα Λου στη μάχη για να κατέβουν τα 22.00 δευτερόλεπτα.
800μ.
Η Τζαμαϊκανή Γκουλ θα αναμετρηθεί με τις Βρετανίδες και τη νικήτρια της παγκόσμιας πανεπιστημιάδας, την Αυστραλή Μπίσετ.
Σκυταλοδρομία 4×100
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Βρετανία θα αναμετρηθεί με τη Τζαμάικα, την Κίνα, την Πολωνία τη Βραζιλία και την Αυστραλία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/