Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξεκίνησε ο δρόμος για την Ολυμπιακή πρόκριση της Εθνικής

Published

on

Την επιστροφή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλει να διεκδικήσει η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών μετά από απουσία 16 ετών και αυτό θα γίνει μέσω του παγκόσμιου κυπέλλου του 2023 που θα διεξαχθεί σε Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των προκριματικών ομίλων για την ευρωπαϊκή ζώνη και τα πράγματα είναι πολύ απλά σε πρώτη φάση. Η Εθνική έχει να αντιμετωπίσει εντός και εκτός στο 2ο όμιλο τις Τουρκία, Βρετανία και Λευκορωσία και δεν πρέπει να τερματίσει τελευταία. Η τρεις πρώτες από κάθε όμιλο θα περάσουν στην επόμενη φάση όπου θα σχηματιστούν νέοι προκριματικοί όμιλοι.

Ολόκληρη η φάση των προκριματικών θα διεξαχθεί σε σε έξι «παράθυρα» και θα διαρκέσει 15 μήνες, με αρχή στις 20-30 Νοεμβρίου του 2021 και τελευταία ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Δημιουργήθηκαν οκτώ γκρουπ των τεσσάρων ομάδων και οι τρεις πρώτοι θα περάσουν στην επόμενη φάση κουβαλώντας τη βαθμολογία από την αρχική διαδικασία (άρα μετράνε όλα τα αποτελέσματα), όπου θα σχηματιστούν άλλοι τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων αυτή τη φορά. Θα διασταυρωθούμε με τις τρεις ομάδες που θα προκριθούν από το πρώτο γκρουπ, δηλαδή από τις Σερβία, Βέλγιο, Λετονία και Σλοβακία.

Οι τρεις πρώτοι και πάλι, θα προκριθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης, με 12 ομάδες από την Ευρώπη να δίνουν το παρών. Από αυτήν την διοργάνωση, οι επτά πρώτοι της κατάταξης θα πάρουν και τα πρώτα Ολυμπιακά εισιτήρια για τους Αγώνες του Παρισιού, πλην της Γαλλίας που σαν διοργανώτρια χώρα έχει ήδη προκριθεί.

Οι προκριματικοί όμιλοι της Ευρώπης

1ος: Σερβία, Βέλγιο, Λετονία, Σλοβακία
2ος: Ελλάδα, Τουρκία, Μ. Βρετανία, Λευκορωσία
3ος: Κροατία, Φινλανδία, Σλοβενία, Σουηδία
4ος: Ισραήλ, Γερμανία, Εσθονία, Πολωνία
5ος: Γαλλία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία
6ος: Λιθουανία, Τσεχία, Βοσνία, Βουλγαρία
7ος: Γεωργία, Ισπανία, Ουκρανία, Βόρεια Μακεδονία
8ος: Ρωσία, Ιταλία, Ισλανδία, Ολλανδία

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/