Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Οι διαφορές Κίνας – Ιαπωνίας, ο κοροναϊός και το λάθος του Αυγενάκη

Published

on

Ο Μιχάλης – Χρήστος Διαμέσσης είναι ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα. Από την άλλη πλευρά, επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στην Αθήνα είναι ο Μπουράκ Οζούγκεργκιν. Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος θα ήθελαν να τους μπερδέψει ο υπουργός μίας τρίτης χώρας.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Πώς να αντέξει ο Διαμμέσης να τον αποκαλέσουν κάπου «πρεσβευτή της Τουρκίας» και πώς να χωνέψει ο Οζούγκεργκιν την προσφώνησή του ως «αγαπητέ πρέσβη της Ελλάδας»; Διπλωματικό επεισόδιο θα είχε προκληθεί σε τέτοια περίπτωση. Γι’ αυτό και πάγωσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΟΕ όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλεσε τον Γιασουχίρο Σιμίζου «αγαπητέ πρέσβη της Κίνας». Ο Ιάπωνας διπλωμάτης βρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής επειδή η χώρα του και συγκεκριμένα το Τόκιο διοργανώνουν φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά από τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων, ο Έλληνας υφυπουργός Αθλητισμού διόρθωσε το λάθος του. Αλλά όσοι ξέρουν από ιστορία, προφανώς και αντιλαμβάνονται το σφάλμα. Κίνα και Ιαπωνία έχουν σχέσεις όπως η Ελλάδα και η Τουρκία. Με πολέμους και διαρκείς αμφισβητήσεις. Μέχρι και γκρίζες ζώνες έχουν δημιουργηθεί ανάμεσά τους, όπως επιχειρεί να πράξει η Άγκυρα στο Αιγαίο. Άρα, δεν μιλάμε για ένα τόσο απλό λάθος. Αν και πολλοί καλεσμένοι της ΕΟΕ, το έριξαν στην πλάκα και ρωτούσαν εάν ελέγχθηκε ο Σιμίζου για τον κοροναϊό που έχει θέσει σε καραντίνα τη μισή Κίνα. Θέλουν και τα λάθη το χιούμορ τους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/